Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
OASC275 | Restoran Yönetimi | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 4.00 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Başarılı bir restoran yönetimi için gerekli tüm konuları ve birbirleriyle olan bağlantılarını detaylı bir şekilde incelemek, restoran konsepti oluşturma surecinden, menü hazırlamaya, bütçe oluşturma ve harcamaların kontrolünden, kadro personel oluşturma, yiyecek ve gerekli ekipmanların satın alınışına, bar ve içki yönetimine, günlük operasyonlardan pazarlama planları oluşturmaya kadar uzanan çok geniş bir yelpazede öğrencilere gerekli tüm bilgileri vermek.
Öür.Gör. GÖKHAN DEMİRAY
1 | Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mutfak sanatları ve yönetimi konularında yeterli bilgiye sahip olmak ve kuramsal bilgileri yerinde kullanabilmek. |
2 | Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygulayabilmek |
3 | Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirebilmek |
4 | Yiyecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, dokusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri yorumlayabilmek, değerlendirebilmek ve karar verebilmek |
5 | Gastronominin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek |
6 | Görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde aktarabilmek |
7 | Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve grup üyesi olarak sorumluluk alabilmek |
8 | Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin projeleri başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek |
9 | Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek |
10 | Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek |
11 | Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek |
12 | Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak |
13 | Bir yabancı dili kullanarak Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili bilgileri izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek |
14 | Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek |
15 | Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak |
Birinci Öğretim
Ön koşul dersi bulunmamaktadır.
Yok
Başarılı bir restoran yönetimi için gerekli tüm konuları ve birbirleriyle olan bağlantılarını detaylı bir şekilde incelemek, restoran konsepti oluşturma surecinden, menü hazırlamaya, bütçe oluşturma ve harcamaların kontrolünden, kadro personel oluşturma, yiyecek ve gerekli ekipmanların satın alınışına, bar ve içki yönetimine, günlük operasyonlardan pazarlama planları oluşturmaya kadar uzanan çok geniş bir yelpazede öğrencilere gerekli tüm bilgileri vermek.
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Restoran Tarihi ve Gelişimi | |||
2 | Restoran Endüstrisi Hakkında Bilgi | |||
3 | Restoran Kurulum Planlama | |||
4 | Menü Planlama ve Değerlendirme | |||
5 | Restoran Ekipmanları | |||
6 | Restoran Pazarlama | |||
7 | İnsan Kaynakları | |||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Satın Alma ve Depolama | |||
10 | Yiyecek ve İçecek Üretimi ve Servisi | |||
11 | İşçi Maliyetleri | |||
12 | Restoran Banket ve Operasyonları | |||
13 | Restoran Proje Sunumları | |||
14 | Restoran Proje Sunumları |
Profesyonel Restoran Yönetimi - Kurtuluş KARAMUSTAFA Restoran Yönetimi - Ebru Zencir
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Staj durumu bulunmamaktadır.
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Okuma | 1 | 40 | 40 |
Toplam İş Yükü (saat) | 107 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 6 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 7 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 8 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 9 | 5 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 |
ÖÇ 10 | 3 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 2 | 5 | 4 |
ÖÇ 11 | 4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 3 |
ÖÇ 12 | 4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 3 |
ÖÇ 13 | 4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 3 |
ÖÇ 14 | 4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 3 |
ÖÇ 15 | 4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 3 |