Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
OASC273 | Mesleki İngilizce | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 4.00 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Mesleki yabancı dile yönelik terminoloji bilgisine hakim olma ve bunları iş yaşamında uygulayabilme becerisi kazandırmaktır. Aynı zamanda öğrencilere, orta seviye bir İngilizce dil ile yazılmış herhangi bir metni kolayca anlama becerisini sağlamak bunun için de gerekli mesleki İngilizce kelime kapasitelerini yeterli bir seviyeye getirmek amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Şule Çelik Kiş
1 | Mesleki alanda kullanabileceği yabancı dil bilgisi ile iş esnasında süreçleri tanımlayabilecektir. |
2 | Mesleği ile ilişkili İngilizce terminolojiyi günlük yaşam ve pratik sırasında ortaya koyabilecektir. |
3 | Mesleğiyle ilgili İngilizce yazılı kaynakları karşılaştırabilecektir. |
4 | Mesleğiyle ilgili İngilizce işitsel/görsel kaynakları değerlendirebilecektir. |
5 | Basit mesleki konularda kendini yazılı/sözlü olarak tartışabilecektir. |
Birinci Öğretim
Ön koşulu olan ders yoktur.
-
Bu ders kapsamında genel gramer bilgisi ve mesleki terminoloji ele alınacaktır.
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Ders planının paylaşılması ve İngilizce kaynak tarama hakkında bilgiler | |||
2 | Mesleki yabancı dile temel teşkil edecek İngilizce dil bilgisi hatırlatmaları | |||
3 | Kitchen parts and staff hierarchy | |||
4 | Mutfak araç, gereç ve ekipmanları | |||
5 | Bıçak Çeşitleri ve Uluslararası Kesim Teknikleri | |||
6 | Pişirme Teknikleri | |||
7 | Kişisel bakım; hijyen, sanitasyon ve gıda güvenliği ile ilgili mesleki terimler | |||
8 | Hijyen, sanitasyon ve gıda güvenliği ile ilgili mesleki terimler | |||
9 | Vize Haftası | |||
10 | Et, Balık, Süt ve Pastacılık Ürünleri | |||
11 | Meyve, Sebze ve Taze Otlar | |||
12 | Baharatlar, Tahıl, Baklagil ve Yağlar | |||
13 | İngilizce reçete yazımı ve örnek reçetelerin incelenmesi | |||
14 | Türk mutfağına özgü yemeklerin İngilizce tariflerinin verilmesi | |||
15 | Final Sınav Haftası |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Okuma | 1 | 40 | 40 |
Toplam İş Yükü (saat) | 97 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 5 | 4 | 3 |
ÖÇ 2 | 3 | 3 | 2 | 5 | 5 | 2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 2 | 3 | 2 | 3 |
ÖÇ 3 | 2 | 4 | 2 | 5 | 4 | 3 | 4 | 2 | 4 | 4 | 3 | 5 | 3 | 4 |
ÖÇ 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 | 3 |
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | 3 |