GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
OASC259 Türk Mutfağı Kültürü ve Uygulaması Ders 2 3 3.00 2.00

Önlisans



Türk Mutfağını oluşturan temel malzeme ve tekniklerin kullanımını öğretmek.


Öğr. Gör. Şule Çelik Kiş


1 Türk mutfağına ait geleneksel ürünlerin tarihini anlatabilecektir.
2 Türk mutfağındaki temel ürünleri yapım tekniklerini uygulayabilecektir.
3 Türk mutfağının modernleşmesi ile gelişen ve yok olan teknikleri karşılaştırabilecektir.
4 Türk mutfağındaki temel teknikleri ve coğrafi işaretli ürünleri kullanmak ve tanıtmak hususunda hassasiyet gösterecektir.
5 Türk mutfağına ait yemeklerin sunumunu görsel unsurları dikkate alarak ortaya koyabilecektir.

Birinci Öğretim


Ön koşulu olan ders yoktur.


Yok


Türk Mutfağını oluşturan temel malzeme ve tekniklerin kullanımının teorik ve uygulamalı olarak çalışılması.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Tanışma, ders planının paylaşılması ve Türk Mutfağı hakkında bilgiler
2 Çorbalar
3 Konserve ürünler
4 İçecekler
5 Süt ve kahvaltı ürünleri
6 Et ve et bazlı ürünler
7 Peynir ve Peynir bazlı ürünler
8 Sakatatlar
9 Vize Haftası
10 Hamur işleri
11 Temel ekmekler ve mezeler
12 Geleneksel sokak lezzetleri
13 Temel Tatlılar
14 Temel Tatlılar
15 Final sınavı

Türk Mutfağı - Nevin HALICI



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj durumu bulunmamaktadır.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Uygulama/Pratik 1 30 30
Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 72

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek