GERİ DÖN

Lisans Programları


Sanat ve Tasarım Fakültesi - Grafik Tasarımı - - Grafik Tasarımı



Program Tanımları

Grafik Tasarım Bölümü 2014'de kurulmuş olup Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölüm ilk öğrencilerini 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2019’da vermiştir.

Derece: Grafik Tasarım Lisans Diploması Unvan: Grafik Tasarımcı

Lisans Derecesi (EQF-LLL 6. Düzey)

TC Vatandaşları : Aday öğrencinin, öncelikle, başvuru yaptığı yıl ÖSYM tarafından yapılan YKS’ye girmiş ve TYT puanının hesaplanmış olması gerekmektedir. Bu şar sağlayan öğrenciler, üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde düzenlenen Özel yetenek sınavına girmek zorundadırlar. Öğrenci kabulünde Özel Yetenek Sınav Puanı, TYT Puanı ve Ortaöğretim Başarı Puanından oluşan Yerleştirme Puanı dikkate alınır. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Özel Yetenek Sınav tarihleri ile ilgili üniversite ve birim web sitesini/sayfalarını takip ediniz. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Sanat ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi https://www.nsantas.edu.tr/Images/Yonergeler/22M7-6-_stf_ozel_yetenek_snav_yonerges_-_05.07.2018.pdf Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://interna onal.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzua inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogremi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTer p=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İn bak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-in bak-esaslari-yonergesi 40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Bulunduğu bölgede öncü, ulusal alanda tercih edilen, çağın gerektirdiği tasarım, sanat, mesleki, teknolojik bilgi ve donanıma sahip bireyler yetiştiren, uluslararası sanat kurum ve kuruluşlarıyla bağlantıda olmak üzere küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, başarı, üretim, profesyonellik ve sonuç alma kültürünü bünyesinde düzenlediği sanatsal ve tasarım alanında yapılan etkinliklerle tercih edilen bir bölüm olmak. Misyon: Çağdaş bir eğitim-öğretim anlayışı sürdürmek, sanat ve görsel iletişim tasarım alanlarında yaratıcı düşünceyi, anında ve yerinde karar vermeyi, değerlendirme yaparak sonuca varabilme yeteneğini geliştirmek, ulusal değerlere sahip çıkan ve evrensel değerlere ulaşılabilen bireyler yetiştirerek topluma sanat ve tasarım yoluyla katkı sağlamaktır. Amaç/Hedefler: Sanat ve estetik algısı güçlü öğrencileri günümüz tasarım anlayışı ve teknolojisiyle piyasada aranan elemanlar olarak yetiştirmektir. Öğrencinin, tasarım anlamında karşılaşılabilecek her alan için ihtiyaçlara cevap verecek şekilde, bilgi ve becerilerini hızlı ve etkili şekilde ortaya koyabilecekleri ve tasarım ihtiyaçlarına etkin çözüm sunacakları şekilde eğitim almasını sağlayarak piyasaya hazırlanması amaçlanmaktadır. Genel Bilgi: Günümüz iletişim çağında görsel iletişim ve bilginin, görsel kültür ve yaratıcılığın önemi, etkileri giderek artmaktadır. Var olanların yanı sıra, akıllı telefon, tablet, dijital medya gibi pek çok yeni iletişim girdisi yaşam pratiğimizi çok daha dinamik ve görsel bir hale getirirken, günümüz tasarımcıları da multi-disiplinler yöntemleri hızla öğrenip kullanmaya gereksinim duymaktadır. Yeni iletişim teknolojileriyle, görsel iletişim problemlerine çözüm üretebilmek için kapsamlı bir uzmanlık alanı olan Grafik Tasarımı, iletişim ile görsel sanat ve tasarımı aynı potada eritir. Bu nedenle bölümümüz medyanın ve ekonomi-iş-kültür dünyasının gereksinim duyduğu tüm alanlarda yaratıcı iletişim çözümleri üretebilen, uygulama zorluklarını aşabilen çağdaş, dinamik tasarımcılar yetişmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimize sanat ve tasarıma yönelik kuramsal derslerin yanı sıra, tasarım ve görsel kültür ile ilgili güncel teknoloji kullanımını ve estetik bilgi içeren uygulamalı dersler de bütünleşik olarak verilmektedir. Bölümümüz ders programındaki derslerin tamamı, alanında yetkin ve deneyimli öğretim üyeleri tarafından öğrencilerimizin iş dünyasında reel olarak kullanabilecekleri kapsamda işlenmektedir.

Reklamcılık, Matbaacılık, Basın-Yayın, Web yayıncılık sektörleri kapsamına giren özel ve kamu kuruluşlarında grafik tasarımcı ya da sanat yönetmeni olarak görev alabilirler. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayarak akademisyen olabilirler. Grafik tasarım, fotograf ya da özgün baskı atölyesi kurarak kişisel sanat ve tasarım üretimi yapabilir.

Her alanda yüksek lisans, doktora programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilir.

Dönem başında ilgili derse kayıt yap ran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 240 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egi m-ogrem-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi 8. Yarıyılda İş Başında Mesleki Uygulamalar (İMU) Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/LRVV-nisantasi_universitesi_8._yariyilda_is_basinda_mesleki_uygulamalar_imu.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge 511959282.pdf

Tam Zamanlı

Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Memetşan Yıldızhan memetsan.yildizhan@nisantasi.edu.tr Doç. Dr. Ahmet Süreyya Koçtürk sureyya.kocturk@nisantasi.edu.tr Bölüm Danışmanı Arş. Gör. Merve Özel merve.ozel@nisantasi.edu.tr Ofis: 128 Maslak Mah., 1453 Söğütözü Sokak Ağaoğlu Maslak 1453 No:20, 34398 Sarıyer/İstanbul

Dersler çizim atölyeleri ve bilgisayar laboratuvarlarında yapılmaktadır.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-GRF

Program Çıktıları

1 Temel iletişim, Grafik tasarım ve sanatın temel kavramları alanlarında kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 Görsel iletişim sorunlarına yönelik çözüm önerilerini, fikir ve düşüncelerini estetik bilgi, algı ve becerilerini kullanarak etkili bir görsel mesaja dönüştürebilir.
3 Grafik tasarım çalışmalarını çeşitli araştırma yöntemleri ile farklı alanlardan edinilmiş bilgi ve tecrübelerden faydalanarak değerlendirir ve çözümler.
4 Grafik tasarımın üretiminde kullanılan güncel teknikleri ve malzemeleri tanır.
5 Ekip çalışmalarında uyum sağlamak ve görev alarak tasarım ve sanat konusunda uluslararası değerleri göz önünde bulundurur ve mesleki ve evrensel etik çerçevede hareket eder.
6 Tasarımlarda kullanılacak tipografi ve görselleri üreterek yazılı ve sözlü iletişim kurabilir.
7 Sosyal olgu ve olaylara karşı duyarlılık kazanır; bu konularda çözüm bulmaya yönelik yeterli bilince sahip olur.
8 Durum ve olaylara farklı paradigmalardan eleştirel bakış açıları ile yaklaşır; yaratıcı, yenilikçi yapıtlar ve projeler üretir.
9 Alanıyla ilgili edindiği bilgileri yaratıcı olarak kullanır ve yaşam boyu öğrenme ve bilgiye ulaşabilmenin önemini benimser.
10 Disiplinli çalışma alışkanlığı ile proje süreçlerinde sorumluluk sahibi olur, planlama yapar; proje süresince bireysel ve grup üyesi olarak görev ve sorumluluk bilinciyle davranır.
11 Görsel ve işitsel medya alanlarında teorik bilgiye ve uygulama bilgisine sahip olur.
12 Nitel ve nicel verileri göz önünde bulundurarak alanındaki sorunlara ilişkin pratik ve hızlı çözüm önerileri ve projeler üretir.
13 Bilişim ve iletişim teknolojilerini alanında proje üretecek ve geliştirecek kadar kullanır.
14 Meslektaşları ve alanında çalışanlar ile iletişim kurabilecek, alan çalışmalarını mesleki terimlerle ifade edebilecek düzeyde bir yabancı dili kullanır.
15 Görsel tasarım disiplininin ilgili olduğu reklamcılık, basılı medya, matbaacılık, sosyal medya(web) v.s. diğer disiplinlerle ile ilgili kuramlar ve uygulamalar hakkında tam bilgi sahibi olurlar.
16 Grafik Tasarım alanında kullanılan yazılımları etkin kullanır ve yeni yazılımları takip ederek, hızlı ve etkili tasarım çözümleri üretir.
17 Sanat ve tasarım alanında öncülleri tanır ve çağdaşları ile birlikte sektörel gelişimi de takip eder takip eder.
18 Uluslararası sanat ve tasarım alanında eserleri, metinleri, konferansları, kişileri, yayınları ve seminerleri takip etmek, ve mesleğini tüm dünyada icra edebilmek için Mesleki İngilizce dersleri alır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EARS101 Türkçe Araştırma ve Sunum Teknıklerı Zorunlu 2 - - 3 2
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EGRF105 Türkçe Kıtle İletışım Kuramları Zorunlu 3 - - - 3
EGRF121 Türkçe Temel Çızım Zorunlu 2 2 - 8 3
EGRF123 Türkçe Temel Tasarım I Zorunlu 2 2 - - 3
EYDL101 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı I Zorunlu 2 - - 3 2
EYDL103 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL105 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 17 4 0 17 19
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - - 2
EGRF102 Türkçe Temel Tasarım II Zorunlu 2 2 - 7 3
EGRF104 Türkçe Temel Fotoğraf Zorunlu 2 2 - 6 3
EGRF122 Türkçe Grafık Sanatı ve Tasarım Tarıhı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL102 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL104 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL106 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 15 4 0 13 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGRF201 Türkçe Tıpografı I Zorunlu 2 2 - 7 3
EGRF205 Türkçe İllüstrasyon Zorunlu 2 2 - - 3
EICM221 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım I Zorunlu 2 2 - - 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL201 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL203 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL205 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 14 6 0 9 17
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGRF202 Türkçe Tıpografı II Zorunlu 2 2 - 7 3
EGRF206 Türkçe Özgün Baskı Zorunlu 2 2 - 6 3
EICM220 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım II Zorunlu 2 2 - - 3
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL202 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL204 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı IV Zorunlu 2 - - - 2
EYDL206 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 14 6 0 15 17
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-5.GRF Türkçe 2019 Grafık Tasarımı 5.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
EGRF321 Türkçe Reklam Grafığı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL301 Türkçe Meslekı İngılızce I Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 5 0 0 4 5
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-6.GRF Türkçe 2019 Grafık Tasarımı 6.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
EGRF322 Türkçe Grafık Tasarım Atölye I Zorunlu 2 4 - - 4
EYDL302 Türkçe Meslekı İngılızce II Zorunlu 2 - - 4 3
Toplam 4 4 0 4 7
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2019SEC-7.GRF Türkçe 2019 Grafık Tasarımı 7.yarıyıl Seçmelı Derslerı Seçmeli - - - - -
EGRF421 Türkçe Grafık Tasarım Atölye II Zorunlu 2 4 - - 4
EYDL401 İngilizce Meslekı İngılızce III Zorunlu 2 - - 4 2
Toplam 4 4 0 4 6
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
2019SEC-5.GRF - 2019 Grafik Tasarımı 5.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA301 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF303 Türkçe Ambalaj Tasarım Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF305 Türkçe Web Tasarımı I Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF307 Türkçe Masaüstü Yayıncılık Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF309 Türkçe Yazı Karakterı Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF311 Türkçe Dıjıtal İllüstrasyon Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF313 Türkçe Ekslıbrıs Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP301 İngilizce İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
EMAA301 Türkçe Maker Atölyesı Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS301 İngilizce Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
ESSP301 Türkçe Sosyal Sorumluluk Projesı Seçmeli 3 - - 5 3
EYSP301 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2019SEC-6.GRF - 2019 Grafik Tasarımı 6.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EFRA302 İngilizce Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF304 Türkçe Deneysel Tıpografı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF306 Türkçe Web Tasarımı II Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF308 Türkçe Sayısal Görüntü İşleme Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF310 Türkçe Estetık ve Sanat Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF312 Türkçe Grafık Anımasyon Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF314 Türkçe Grafık Üretım Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
EISD302 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP302 İngilizce İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS302 İngilizce Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC302 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
EYSP302 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
2019SEC-7.GRF - 2019 Grafik Tasarımı 7.yarıyıl Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EEDD401 Türkçe Endüstrı 4.0 ve Dıjıtal Dönüşüm Seçmeli 3 - - 5 3
EFRA401 İngilizce Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF403 Türkçe Çoklu Ortam Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF405 Türkçe Bılgılendırme Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF407 Türkçe Reklam Tasarımı ve Sanat Yönetmenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF409 Türkçe Sergıleme Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF411 Türkçe Portfolyo Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
EGRF413 Türkçe Özgün Kıtap Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
EISD401 İngilizce İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
EISP401 İngilizce İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
ERUS401 İngilizce Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
ETIC401 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ

2020-2021 Müfredatı-GRF

Program Çıktıları

1 Temel iletişim, Grafik tasarım ve sanatın temel kavramları alanlarında kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 Görsel iletişim sorunlarına yönelik çözüm önerilerini, fikir ve düşüncelerini estetik bilgi, algı ve becerilerini kullanarak etkili bir görsel mesaja dönüştürebilir.
3 Grafik tasarım çalışmalarını çeşitli araştırma yöntemleri ile farklı alanlardan edinilmiş bilgi ve tecrübelerden faydalanarak değerlendirir ve çözümler.
4 Grafik tasarımın üretiminde kullanılan güncel teknikleri ve malzemeleri tanır.
5 Ekip çalışmalarında uyum sağlamak ve görev alarak tasarım ve sanat konusunda uluslararası değerleri göz önünde bulundurur ve mesleki ve evrensel etik çerçevede hareket eder.
6 Tasarımlarda kullanılacak tipografi ve görselleri üreterek yazılı ve sözlü iletişim kurabilir.
7 Sosyal olgu ve olaylara karşı duyarlılık kazanır; bu konularda çözüm bulmaya yönelik yeterli bilince sahip olur.
8 Durum ve olaylara farklı paradigmalardan eleştirel bakış açıları ile yaklaşır; yaratıcı, yenilikçi yapıtlar ve projeler üretir.
9 Alanıyla ilgili edindiği bilgileri yaratıcı olarak kullanır ve yaşam boyu öğrenme ve bilgiye ulaşabilmenin önemini benimser.
10 Disiplinli çalışma alışkanlığı ile proje süreçlerinde sorumluluk sahibi olur, planlama yapar; proje süresince bireysel ve grup üyesi olarak görev ve sorumluluk bilinciyle davranır.
11 Görsel ve işitsel medya alanlarında teorik bilgiye ve uygulama bilgisine sahip olur.
12 Nitel ve nicel verileri göz önünde bulundurarak alanındaki sorunlara ilişkin pratik ve hızlı çözüm önerileri ve projeler üretir.
13 Bilişim ve iletişim teknolojilerini alanında proje üretecek ve geliştirecek kadar kullanır.
14 Meslektaşları ve alanında çalışanlar ile iletişim kurabilecek, alan çalışmalarını mesleki terimlerle ifade edebilecek düzeyde bir yabancı dili kullanır.
15 Görsel tasarım disiplininin ilgili olduğu reklamcılık, basılı medya, matbaacılık, sosyal medya(web) v.s. diğer disiplinlerle ile ilgili kuramlar ve uygulamalar hakkında tam bilgi sahibi olurlar.
16 Grafik Tasarım alanında kullanılan yazılımları etkin kullanır ve yeni yazılımları takip ederek, hızlı ve etkili tasarım çözümleri üretir.
17 Sanat ve tasarım alanında öncülleri tanır ve çağdaşları ile birlikte sektörel gelişimi de takip eder takip eder.
18 Uluslararası sanat ve tasarım alanında eserleri, metinleri, konferansları, kişileri, yayınları ve seminerleri takip etmek, ve mesleğini tüm dünyada icra edebilmek için Mesleki İngilizce dersleri alır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EGRF121 Türkçe Temel Çızım Zorunlu 2 2 - 8 3
EGRF123 Türkçe Temel Tasarım I Zorunlu 2 2 - 7 3
ERTS125 Türkçe İletışıme Gırış Zorunlu 3 - - 6 3
EYDL191 Türkçe İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 11 6 0 30 14
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
EGRF102 Türkçe Temel Tasarım II Zorunlu 2 2 - 7 3
EGRF120 Türkçe Özgün Baskı Zorunlu 2 2 - 7 3
EGRF122 Türkçe Grafık Sanatı ve Tasarım Tarıhı Zorunlu 3 - - 7 3
EYDL192 Türkçe İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 11 6 0 24 14
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGRF201 Türkçe Tıpografı I Zorunlu 2 2 - 7 3
EGRF221 Türkçe Temel Fotoğraf Zorunlu 2 2 - - 3
EICM221 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım I Zorunlu 2 2 - 6 3
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - - 3
GE01 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (3. YY) Seçmeli - - - - -
Toplam 11 6 0 15 14
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGRF202 Türkçe Tıpografı II Zorunlu 2 2 - 7 3
EGRF220 Türkçe İllüstrasyon Zorunlu 2 2 - - 3
EICM220 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım II Zorunlu 2 2 - 6 3
EISL220 Türkçe Gırışımcılık Zorunlu 2 2 - - 3
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
GE02 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (4. YY) Seçmeli - - - - -
Toplam 10 8 0 15 14
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-5-GRF Türkçe STF Grafık Tasarımı 5 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGRF321 Türkçe Reklam Grafığı Zorunlu 3 - - 5 3
GE03 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (5. YY) Seçmeli - - - - -
ÜNİSEÇ(5YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 3 0 0 5 3
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-6-GRF Türkçe STF Grafık Tasarımı 6 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGRF322 Türkçe Grafık Tasarım Atölye I Zorunlu 2 4 - - 4
GE04 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (6. YY) Seçmeli - - - - -
KEP302 İngilizce KEP I Zorunlu - - - - -
ÜNİSEÇ(6YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 2 4 0 4
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2020SEC-7-GRF Türkçe STF Grafık Tasarımı 7 YY. Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
EGRF421 Türkçe Grafık Tasarım Atölye II Zorunlu 2 4 - - 4
GE05 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (7. YY) Seçmeli - - - - -
KEP401 İngilizce KEP II Zorunlu - - - - -
ÜNİSEÇ(7YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 2 4 0 4
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU Türkçe 8. YY İMU Seçmelı Derslerı Seçmeli 2 20 - - 12
Toplam 2 20 0 12
GE01 - GE Seçmeli Ders Grubu (3. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
GE02 - GE Seçmeli Ders Grubu (4. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-5-GRF - STF Grafik Tasarımı 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGRF323 Türkçe Web Tasarımı I Seçmeli 2 2 - 5 3
EGRF325 Türkçe Ambalaj Tasarım Seçmeli 2 2 - 6 3
EGRF327 Türkçe Yazı Karakterı Tasarımı Seçmeli 2 2 - 5 3
EGRF329 Türkçe Dıjıtal İllüstrasyon Seçmeli 2 2 - 5 3
EILT321 Türkçe Masaüstü Yayıncılık Seçmeli 2 2 - 5 3
EILT323 Türkçe Dıjıtal Oyun Tasarımı Seçmeli 2 2 - 5 3
GE03 - GE Seçmeli Ders Grubu (5. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-6-GRF - STF Grafik Tasarımı 6 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGRF324 Türkçe Web Tasarımı II Seçmeli 2 2 - 5 3
EGRF326 Türkçe Deneysel Tıpografı Seçmeli 2 2 - 5 3
EGRF328 Türkçe Sayısal Görüntü İşleme Seçmeli 2 2 - 5 3
EGRF330 Türkçe Estetık ve Sanat Felsefesı Seçmeli 3 - - 4 3
EGRF334 Türkçe Grafık Üretım Teknıklerı Seçmeli 2 2 - 5 3
GE04 - GE Seçmeli Ders Grubu (6. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
2020SEC-7-GRF - STF Grafik Tasarımı 7 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EGRF423 Türkçe Sergıleme Tasarımı Seçmeli 2 2 - 5 3
EGRF425 Türkçe Çoklu Ortam Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
EGRF429 Türkçe Portfolyo Tasarımı Seçmeli 2 2 - 5 3
EGRF431 Türkçe Özgün Kıtap Tasarımı Seçmeli 2 2 - 6 3
EHIR423 Türkçe Reklam Tasarımı ve Sanat Yönetmenlığı Seçmeli 2 2 - 5 3
GE05 - GE Seçmeli Ders Grubu (7. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01002 Türkçe Klasık Türk Sanatı ve Sanatçıları Seçmeli 3 - - 5 3
GET01003 Türkçe Türkıye'de Güzel Sanatlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET01004 Türkçe Klasık Türk Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01005 Türkçe Dünya Müzığıne Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01006 Türkçe Mekanda Renk Seçmeli 3 - - 5 3
GET01007 Türkçe Sanat ve Yaratıcılık Seçmeli 3 - - 5 3
GET01008 Türkçe Stıl Danışmanlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01010 Türkçe İstanbul'un Sanal Keşfı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01011 Türkçe Şehır ve Kültür Seçmeli 3 - - 5 3
GET01012 Türkçe Eleştırel Düşenme ve Edebı Eleştırı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01014 Türkçe Yaratıcı Edebıyat Seçmeli 3 - - 5 3
GET01015 Türkçe Sınema Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01016 Türkçe Moda ve Sınema Seçmeli 3 - - 5 3
GET01017 Türkçe Transmedya Hıkayecılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02001 Türkçe Osmanlı Kültür Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02002 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET02003 Türkçe Anadolu Uygarlıkları Seçmeli 3 - - 5 3
GET02004 Türkçe Arkeolojıye Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET02005 Türkçe Sosyal ve Tarıhı Açıdan İstanbul Seçmeli 3 - - 5 3
GET02006 Türkçe Çağdaş Türk ve Dünya Tarıhı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03001 Türkçe Trafık ve Yol Güvenlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03002 Türkçe Etık ve Deontolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03003 Türkçe Fızıksel Uygunluk Seçmeli 3 - - 5 3
GET03004 Türkçe İnsan Hakları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03005 Türkçe Mühendıslık Etığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03007 Türkçe Fızıksel Okur Yazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET03008 Türkçe Afet Bılıncı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03009 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET03011 Türkçe Yaşam Boyu Spor Seçmeli 3 - - 5 3
GET03014 Türkçe Temel Hukuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET04001 Türkçe Modern Mantık Seçmeli 3 - - 5 3
GET04002 Türkçe Çağdaş Felsefe Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET04004 Türkçe Medya Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05001 Türkçe Dünya Ekonomısı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05003 Türkçe Sürdürülebılır Kalkınma Seçmeli 3 - - 5 3
GET05004 Türkçe Stratejık Yol Harıtaları ve İnovasyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET05005 Türkçe Çatışma Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05006 Türkçe Davranışsal Fınans Seçmeli 3 - - 5 3
GET05007 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET05008 Türkçe Gırışımcılık ve İş Planı Hazırlama Seçmeli 3 - - 5 3
GET05009 Türkçe Öğrenen Organızasyonlar Seçmeli 3 - - 5 3
GET05010 Türkçe Para ve Yatırım Seçmeli 3 - - 5 3
GET05011 Türkçe Karıyer Planlaması Seçmeli 3 - - 5 3
GET05012 Türkçe İşyerınde Eğlence Seçmeli 3 - - 5 3
GET05013 Türkçe Proje Tasarımı ve Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06001 Türkçe Sıber Güvenlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06002 Türkçe Bılım ve Teknolojı Gelışımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06003 Türkçe Web Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06004 Türkçe Dıjıtal İçerık Üretımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06005 Türkçe Dıjıtal Medya Yayıncılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET06007 Türkçe ARGE Yönetımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06008 Türkçe İnsansız Hava Araçları Seçmeli 3 - - 5 3
GET06009 Türkçe Yapay Zeka ve Kontrol Seçmeli 3 - - 5 3
GET06010 Türkçe Dıjıtal Okuryazarlık Seçmeli 3 - - 5 3
GET06011 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06012 Türkçe Uzay Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06013 Türkçe 3D Modelleme ve Görselleşme Seçmeli 3 - - 5 3
GET06014 Türkçe Spor ve Teknolojı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06015 Türkçe Büyük Verı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06016 Türkçe VR Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06017 Türkçe Karakter Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET06018 Türkçe Mobıl Etkıleşım Tasarımı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07001 Türkçe İletışım Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07002 Türkçe İletışım ve Reklam Seçmeli 3 - - 5 3
GET07003 Türkçe Etkılı İletışım ve Beden Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07005 Türkçe Medya Okuryazarlığı Seçmeli 3 - - 5 3
GET07006 Türkçe Dıjıtal Reklam ve Sosyal Medya Seçmeli 3 - - 5 3
GET08001 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 3 - - 5 3
GET09001 Türkçe Sağlık Hızmetlerınde Kalıte ve Akredıtasyon Standartları Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08001 İngilizce Englısh III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08002 İngilizce İngılızce IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08003 İngilizce İngılızce V Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08004 Fransızca Fransızca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08005 Fransızca Fransızca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08006 Fransızca Fransızca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08007 İspanyolca İspanyolca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08008 Diğer İspanyolca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08009 Diğer İspanyolca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08010 Diğer Rusça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08011 Diğer Rusça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08012 Diğer Rusça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08013 Diğer Çınce I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08014 Diğer Çınce II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08015 Diğer Çınce III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08016 Arapça Arapça I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08017 Arapça Arapça II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08018 Arapça Arapça III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08019 Diğer Osmanlıca I Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08020 Diğer Osmanlıca II Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08021 Diğer Osmanlıca III Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08022 Diğer Osmanlıca IV Seçmeli 3 - - 5 3
GEX08023 Diğer Osmanlıca V Seçmeli 3 - - 5 3
IMU - 8. YY İMU Seçmeli Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
IMU402 Türkçe İş Başında Meslekı Uygulamalar Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU404 Türkçe Bır Fırmada Kadrolu Çalışmak Seçmeli 2 20 - 30 12
IMU406 Türkçe Uygulamalı Araştırma Projesı (Bıtırme Tezı) Seçmeli 2 20 - 30 12