GERİ DÖN

Lisans Programları


Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - Hemşirelik - - Hemşirelik



Program Tanımları

Bölümümüz 2021 yılında, Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokul’u bünyesinde kurulmuştur. Bölümün kurucusu Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fadime Çınar’dır. Bölümümüzün öğretim programları; Ulusal/uluslararası akreditasyon kuruluşlarına ait ölçütler doğrultusunda hazırlanmıştır. Kuramsal dersler, laboratuvar uygulamaları ve klinik stajlar ile desteklenmektedir. Mezunlarımızın lisans eğitimi sonrasında sağlık sektöründe var olabilmeleri ve kariyerlerini başarılı şekilde sürdürebilmeleri planlanmıştır.

Lisans mezunu Hemşire

Lisans

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha detaylı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur.

Türkiye Yüksek Öğretim kurumlarında önceki örgün (formal) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişle, 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve 21/12/2019 tarihli ve 30985 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre yapılır. Bu programa ÖSYM tarafından yerleştirilen dikey geçiş öğrencilerinin işlemleri, 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik ve 01/04/2016 tarihli ve 29671 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre yapılır. Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenci iken Bölümümüze kayıt yaptıran öğrenciler, daha önceki yüksek öğretim kurumlarında almış ve başarmış oldukları dersler için muafiyet talebinde bulunabilir.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için programda yer alan derslerin (toplam en az 240 AKTS Karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması gereklidir. Bununla birlikte her yarıyıl için yarıyıl ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 1.80 ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olmalıdır. Mezuniyet için her öğrencinin klinik uygulama ve bitirme projesini başarılı bir şekilde tamamlamalıdır.

Nişantaşı Üniversitesi Hemşirelik Bölümü, insanın sağlığını olumlu yönde etkileyebilecek, her türlü değişimi fark edip değerlendirebilecek, insanın biricik olduğunu bilerek her bireye kişiselleştirilmiş sağlık bakımı verebilecek, sağlık ekibinin etkin bir üyesi olarak; sağlığı koruma ve geliştirme, hastalıkları önleme, bakım ve rehabilitasyon, yönetim, sağlık eğitim ve araştırmaları kapsamlarında rol ve sorumluluklarını etik ilkeler doğrultusunda gerçekleştirebilecek nitelikte, herkese eşit davranan, yenilikçi, teknoloji ve bilimle iç içe çalışan, çözüm odaklı, eleştirel düşünebilen ve kendisinden emin lider hemşireler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Nişantaşı Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu hemşireler; devlet ve üniversite hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, alkol ve madde bağımlılığı merkezlerinde, toplum ruh sağlığı merkezlerinde, iş yerlerinde, okullarda, cezaevlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinde, dispanserlerde, toplum sağlığı merkezlerinde, özel kliniklerde, yaşlı bakım evlerinde, engelli bakım merkezlerinde, huzurevlerinde, evde bakım merkezlerinde, tıp merkezlerinde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ve diş hastanelerinde hemşire rolü ile istihdam olanağına sahiptir. Akademisyen olmak isteyen hemşireler lisansüstü eğitimlerine devam ederek üniversitelerde çalışabilmektedir.

Lisans derecesini başarı ile tamamlayan mezunlar, üniversitelerin lisansüstü programlarına başvurabilirler. Her üniversite farklı başvuru koşullarına sahiptir. Lisans mezunu olan ve bir üst derece programına devam etmek isteyen adaylar, ALES sınavından yeterli bir puan almaları ve ilgili yabancı dil sınavından (YDS, YÖKDİL vb.) yeterli bir not almaları dahilinde Lisansüstü programlara kayıt olabilirler.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulmaktadır. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olabilmesi için o dersi aldığı dönem not ortalamasının en az 1.80 olması gerekir.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için programda yer alan derslerin (toplam en az 240 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması gerekir. Bununla birlikte her yarıyıl için yarıyıl ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 1.80 ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olmalıdır. Mezuniyet için öğrencinin klinik uygulama ve bitirme projesini başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekir.

Tam Zamanlı

Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fadime ÇINAR, fadime.cinar@nisantasi.edu.tr Maslak Mah., 1453 Söğütözü Sokak Ağaoğlu Maslak 1453 No:20, 34398 Sarıyer/İstanbul

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik bölümünün uygulamalı dersleri için Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Farmakoloji, Anatomi ve Fizyoloji, Histoloji ve Patoloji laboratuvarları bulunmaktadır. Klinik saha uygulamaları üniversitemizin anlaşmalı olduğu devlet hastaneleri ve özel hastanelerde gerçekleştirilmektedir. Üniversitemiz ortak kullanımında olan 30 öğrenci kapasiteli 6 adet bilgisayar laboratuvarı, okuma ve çalışma salonları, 4878 m2lik bir alana sahip kütüphanemizde de öğrencilerimiz ders süreleri dışındaki çalışmaları için kullanılmaktadır.


Program Çıktıları

1 Programdan mezun olanlar; Teknik becerileri, bilimsel ilkelerle uygun olarak, etkili ve güvenli şekilde uygular.
2 Birey, aile, grup ve topluma bakım verirken, sağlığı koruyucu ve geliştirici ilkeleri uygular.
3 Sağlıklı ve hasta bireylere bakım verirken eleştirel düşünme becerisini kullanır.
4 Çeşitli toplum kurumlarında, her yaş dönemindeki birey, aile ve topluma, sağlığı yükseltmek, hastalıkları önlemek ve yönetmek için bilimsel bilgi ışığında bakım planı geliştirir ve uygular.
5 Birey, aile, toplum ve diğer sağlık disiplinleri ile etkili iletişim kurar.
6 Etik ve yasal standartlara uygun bakım verir.
7 Hemşirelikle ilgili bilimsel bir çalışmayı yürütür.
8 Ulusal ve uluslar arası toplantılara katılacak düzeyde yabancı dil (B1 düzeyinde) öğrenir ve alanındaki gelişmeleri yüzyüze ve online olmak üzere takip eder.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EANT109 Türkçe Genel Fızyolojı Zorunlu 3 - - 6 3
EATA191 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EHEM101 Türkçe Hemşırelıkte Temel Kavramlar Zorunlu 3 - - - 3
EHEM103 Türkçe Mıkrobıyolojı - Parazıtolojı Zorunlu 2 - - - 2
EHEM105 Türkçe Hemşırelıkte Kışıler Arası İlışkıler Zorunlu 2 - - 3 2
EHEM107 Türkçe Temel Anatomı Zorunlu 2 2 - - 3
EYDL191 Türkçe İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 16 4 0 12 18
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA192 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
EBES102 Türkçe Temel Bıyokımya Zorunlu 2 2 - - 3
EFIZ110 Türkçe Farmakolojı Zorunlu 2 - - - 2
EHEM102 Türkçe Hemşırelık Esasları ve Uygulamaları Zorunlu 4 12 - 10 10
EHEM104 Türkçe Hemşırelık Uygulamalarında Matematık Zorunlu 2 - - - 2
EHEM106 Türkçe Araştırma Yöntemlerı ve Hemşırelıkte Kanıt Zorunlu 2 - - - 2
EHEM108 Türkçe Topluma Hızmet Uygulamaları Zorunlu - 2 - - 1
EHEM110 Türkçe Hemşırelıkte Felsefe ve Etık Zorunlu 2 - - - 2
EYDL192 Türkçe İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 18 18 0 13 27
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-3-HEM Türkçe SBF/SBYO Hemşırelık 3. YY. Seçmelı Dersler Seçmeli 2 - - - 2
EHEM201 Türkçe İç Hastalıkları Hemşırelığı Zorunlu 4 12 - - 10
EHEM203 Türkçe Sağlığın Değerlendırılmesı ve Gelıştırılmesı Zorunlu 2 - - - 2
EHEM213 Türkçe Fızyopatolojı Zorunlu 2 - - - 2
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL291 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 3 - - - 3
GE01 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (3. YY) Seçmeli - - - - -
Toplam 15 12 0 2 21
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-4-HEM Türkçe SBF/SBYO Hemşırelık 4. YY. Seçmelı Dersler Seçmeli 2 - - - 2
EHEM202 Türkçe Cerrahı Hastalıkları Hemşırelığı Zorunlu 4 12 - - 10
EHEM204 Türkçe Bıyoıstatıstık Zorunlu 3 - - - 3
EHEM214 Türkçe İlk ve Acıl Yardım Zorunlu 2 - - - 2
EHEM216 Türkçe Sağlıkta Bılışım Teknolojılerı Zorunlu 2 - - 2 2
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
GE02 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (4. YY) Seçmeli - - - - -
Toplam 15 12 0 4 21
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-5-HEM Türkçe SBF/SBYO Hemşırelık 5. YY. Seçmelı Dersler Seçmeli 2 - - - 2
EHEM301 Türkçe Hemşırelıkte Eğıtım İlke ve Uygulamaları Zorunlu 2 4 - - 4
EHEM303 Türkçe Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşırelığı Zorunlu 4 12 - - 10
EHEM315 Türkçe Yaz Stajı I Zorunlu - 16 - - -
ÜNİSEÇ(5YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 8 32 0 16
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-6-HEM Türkçe SBF/SBYO Hemşırelık 6. YY. Seçmelı Dersler Seçmeli 2 - - - 2
EHEM302 Türkçe Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşırelığı Zorunlu 4 12 - - 10
EHEM304 Türkçe Hemşırelıkte Yönetım Zorunlu 2 4 - - 4
KEP302 İngilizce KEP I Zorunlu - - - - -
ÜNİSEÇ(5YY) Türkçe Ünıversıte Seçmelı Derslerı - - - - -
Toplam 8 16 0 16
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-7-HEM Türkçe SBF/SBYO Hemşırelık 7. YY. Seçmelı Dersler Seçmeli 2 - - - 2
EHEM401 Türkçe Halk Sağlığı Hemşırelığı Zorunlu 4 8 - - 8
EHEM403 Türkçe Psıkıyatrı Hemşırelığı Zorunlu 4 8 - - 8
EHEM413 Türkçe Yaz Stajı II Zorunlu - 16 - - -
GE05 Türkçe GE Seçmelı Ders Grubu (7. YY) Seçmeli - - - - -
KEP401 İngilizce KEP II Zorunlu - - - - -
Toplam 10 32 0 18
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHEM402 Türkçe İntörn Zorunlu 2 32 - - 18
Toplam 2 32 0 18
2021SEC-3-HEM - SBF/SBYO Hemşirelik 3. YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GE01 - GE Seçmeli Ders Grubu (3. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
2021SEC-4-HEM - SBF/SBYO Hemşirelik 4. YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GE02 - GE Seçmeli Ders Grubu (4. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3
2021SEC-5-HEM - SBF/SBYO Hemşirelik 5. YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-6-HEM - SBF/SBYO Hemşirelik 6. YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
2021SEC-7-HEM - SBF/SBYO Hemşirelik 7. YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GE05 - GE Seçmeli Ders Grubu (7. YY)
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
GET01001 Türkçe Tıyatroya Gırış Seçmeli 3 - - 5 3
GET01009 Türkçe Türk Mutfak Sanatı Seçmeli 3 - - 5 3
GET01013 Türkçe Türk Şıırı ve Şaırlerı Seçmeli 3 - - 5 3
GET03006 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 3 - - 5 3
GET03010 Türkçe Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Seçmeli 3 - - 5 3
GET04003 Türkçe Yaşam Felsefesı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05002 Türkçe Davranışsal Ekonomı Seçmeli 3 - - 5 3
GET05014 Türkçe Toplumsal İlışkıler ve Çoğulculuk Seçmeli 3 - - 5 3
GET06006 Türkçe Vıdeo Prodüksıyon Seçmeli 3 - - 5 3
GET07004 Türkçe Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 3 - - 5 3