GERİ DÖN

Lisans Programları


Sivil Havacılık Yüksekokulu - Hava Trafik Kontrol - - Hava Trafik Kontrol



Program Tanımları

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Hava Trafik Kontrolü bölümü ilk öğrencilerini 2016- 2017 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2020 yılında vermiştir.

Bu bölüm, yüksek öğretimde Hava Trafik Kontrol bilimi alanında 240 AKTS’lik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Hava Trafik Kontrol bilimi alanında Lisans derecesine sahip olunur.

Lisans Derecesi (EQF-LLL 6. Düzey)

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından yapılan TYT sınavında 160 puan barajını geçmiş olmak gerekmektedir. Ön başvuru koşulu olan TYT puan gerekliliğini yerine getiren öğrenci okula kabul için okulun belirlediği özel yetenek sınavlarına girip, okulun talep ettiği sağlık raporunu SHGM onaylı hastanelerden temin ederek okula vermek zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Başvuruda bulunan öğrenci kontenjanın yeterliliğine göre kabul görür, başvurusu kabul gören öğrenci okulun uyguladığı özel yetenek sınavına katılmak ve okulun istediği sağlık raporunu okula vermek zorundadır. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde verilen dersleri alabilirler.

Nişantaşı Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Nişantaşı Üniversitesinde verilen dersin içeriğine uygun olması ve Yüksekokul Müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda öğrenci bu dersten muaf tutulabilir. Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi-40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Vizyon: Akademik anlamda en kapsamlı hava trafik kontrol bölümü olarak hem sektörde, hem de eğitim kurumları arasında lider konumunu korumak, öncelikle bölgesel sonrasında küresel anlamda hava trafik eğitimde ilk sırada yer almaktır. Misyon: Hava trafik sisteminin emniyetli, verimli ve etkin işleyişine ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacak evrensel nitelik ve yetkinliklere sahip bireyleri yetiştirmek ve bu alanda öncü ve yenilikçi bilgi üretmek. Amaç/Hedefler: İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Hava Trafik Kontrolü Bölümü ulusal ve uluslararası standartlara uygun hava trafik kontrolörü adaylarını yetiştiren lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Öğretim süreci büyük ölçüde hava trafik kontrolörlüğü için gerekli olan temel altyapı dersleri, teorik dersler ve bu teorik derslerin hava trafik kontrol simülatörlerinde uygulamasından oluşmaktadır. Programda öğrencilere günümüz teknolojilerinden yararlanılarak havacılığın temel bilgilerini, hava trafik kontrol yöntemlerini öğretmek, deneysel ve teorik olarak takım çalışması yaparak araştırma ve problem çözme yeteneği kazandırmak amaçlanmaktadır. Verilen eğitimle aynı zamanda hava trafik gecikmeleri, kapasite problemleri, uçak yörünge tahmini-çarpışmaların önlenmesi gibi trafik sistemi problemlerinin çözümlenebilmesi için gerekli bilimsel altyapının oluşturulması da hedeflenmektedir. Genel Bilgi: Havacılıkta kullanılan uluslararası dilin İngilizce olması nedeniyle Hava trafik kontrolörü adaylarının Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ve ülkemiz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce Level 4 olarak belirlenmiş düzeyde İngilizce bilmeleri gereklidir. Bu nedenle öğrenciler bölüme başlamadan önce Üniversitemiz bünyesinde bir yıl süreyle isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfına devam edebilirler. Hava Trafik Kontrolü bölümü hem eğitim hem de araştırma-geliştirme olanakları günümüz teknolojisine sahip, aynı zamanda kendi-kendine eğitim olanağı da sağlayan ses tanıma teknolojisi ile donatılmış radar ve meydan kontrol simülatörüne sahiptir.

Hava Trafik Kontrol Bölümü mezunları mezuniyetlerinden sonra işbaşı eğitimini başarı ile tamamlayıp Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Hava Trafik Kontrolörlüğü Lisans sınavına girerek, bu sınavdan da başarılı oldukları takdirde, hava trafik kontrolörü lisansını alarak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) hava trafik kontrol ünitelerinde asistan hava trafik kontrolörü kadrosu ile atanabilmektedirler. KPSS 3 ve YDS puanından en az 70 alan adaylar kadroya başvurabilmektedirler.

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Hava Trafik Kontrol bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredatta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 240 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge-511959282.pdf

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi İbrahim TUNÇ E-posta: ibrahim.tunc@nisantasi.edu.tr Telefon: +90 (212) 210 10 10 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Bölümümüz radar ve meydan kontrol simülatörüne sahiptir. Mevcut olan 3 adet radar kontrol çalışma pozisyonu ve 360 derece görüntü imkanına sahip meydan kontrol simülatörü ile öğrencilerimize eğitim olanağı sunulmaktadır.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-HTK

Program Çıktıları

1 Alanı ile ilgili güncel bilgileri içeren kitaplar, araç-gereçler ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgiler hakkında farkındalık geliştirebilme.
2 Hava trafik kontrol faaliyetlerini gözetmen eşliğinde gerçekleştirebilme.
3 Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri ulusal ve uluslararası havacılık otoriteleri tarafından belirlenen yönerge ve/veya üretici talimatları doğrultusunda uygulayabilme.
4 Çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışabilme ve sorumluluk alabilme.
5 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle hava yolu ulaştırması konusunda, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yenileyerek, alanında edindiği bilgileri/becerileri eleştirel yaklaşımla değerlendirebilme.
6 Alanı ile ilgili kişi ve kurumlarla etkin iletişim kurabilme ve sorunlara çözüm önerileri geliştirebilme, düşüncelerini yazılı /sözlü olarak nicel/nitel verilerle destekleyerek bunlar arasında ilişkiler kurabilme.
7 Bilgiye erişim amacıyla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanarak bunları sunabilme.
8 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olma ve yeni çıkarımlarda bulunabilme.
9 Havacılık emniyeti ve insan faktörleri hakkında bilgi sahibi olmak.
10 Hava trafik akış yönetimini havacılık standartlarına uygun şekilde gerçekleştirebilme.
11 İngilizceyi en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde kullanarak alandaki yenilik ve gelişmeleri izleyebilir ve meslektaşları ile iletişim kurabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA101 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EHTK101 Türkçe Matematık Zorunlu 3 - - 6 3
EHTK103 Türkçe Sıvıl Havacılığa Gırış Zorunlu 3 - - 7 3
EHTK105 Türkçe Hava Trafık Kontrole Gırış Zorunlu 3 - - 6 3
EYDL101 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı I Zorunlu 2 - - 3 2
EYDL103 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL105 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 17 0 0 25 17
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA102 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
EHTK102 Türkçe Uçak ve Uçak Sıstemlerı Zorunlu 3 - - 6 3
EHTK104 Türkçe Meteorolojı Zorunlu 3 - - 7 3
EHTK106 Türkçe Geometrı Zorunlu 3 - - 6 3
EYDL102 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL104 İngilizce İngılızce Dıl Bılgısı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL106 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı II Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 17 0 0 22 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK201 Türkçe Havacılık İngılızcesı I Zorunlu 3 - - 6 3
EHTK203 Türkçe Hava Hukuku I Zorunlu 3 - - 5 3
EHTK205 Türkçe Seyrüsefer ve Seyrüsefer Sıstemlerı Zorunlu 6 - - 8 6
ETRD201 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
EYDL201 İngilizce İngılızce Yazma Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL203 İngilizce İngılızce Okuma Anlama Becerılerı III Zorunlu 2 - - - 2
EYDL205 İngilizce İngılızce Dınleme Konuşma Becerılerı I Zorunlu 2 - - - 2
Toplam 20 0 0 21 20
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK202 Türkçe Meydan Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 5 2 - 6 6
EHTK204 Türkçe Hava Trafık Hızmetlerınde Emnıyet Yönetımı Zorunlu 3 - - 3 3
EHTK206 Türkçe Freyzyolojı ve Termınolojı I Zorunlu 2 2 - 4 3
EHTK208 Türkçe Havacılık İngılızcesı II Zorunlu 3 - - 6 3
EHTK210 Türkçe Hava Hukuku II Zorunlu 3 - - 5 3
EHTK212 Türkçe Hava Trafık Kontrol İçın Fızık Zorunlu 4 - - 4 4
ETRD202 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
Toplam 22 4 0 30 24
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK303 Türkçe Radarsız Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 5 2 - 6 6
EHTK305 Türkçe Frezyolojı ve Termınolojı II Zorunlu 2 2 - 4 3
EHTK307 Türkçe Havacılık Güvenlığı Zorunlu 3 - - 5 3
EHTK309 Türkçe Hava Hukuku III Zorunlu 3 - - 5 3
EHTK313 Türkçe İnsan Kaynakları Yönetımı Zorunlu 3 - - 5 3
EHTK315 Türkçe Meydan Kontrol Sımülasyonu Zorunlu 5 - - 5 5
Toplam 21 4 0 30 23
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK302 Türkçe Radarsız Kontrol Sımülasyonu Zorunlu 2 10 - 10 7
EHTK304 Türkçe Radarlı Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 5 - - 6 5
EHTK306 Türkçe Frezyolojı ve Termınolojı III Zorunlu 2 2 - 4 3
EHTK314 Türkçe Hava Trafık Kontrol Ekıpmanları ve Sıstemlerı I Zorunlu 2 12 - 10 8
Toplam 11 24 0 30 23
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK401 Türkçe Radar Yaklaşma Kontrol Sımülasyon Zorunlu 2 12 - 10 8
EHTK403 Türkçe Hava Trafık Kontrol Çalışma Ortamı Zorunlu 3 - - 5 3
EHTK407 Türkçe Hava Trafık Kontrol Ekıpmanları ve Sıstemlerı II Zorunlu 5 - - 5 5
EHTK409 Türkçe Radarsız Kontrol Sımülasyonu II Zorunlu 5 - - 5 5
EHTK411 Türkçe Meydan Kontrol Sımülasyonu II Zorunlu 5 - - 5 5
Toplam 20 12 0 30 26
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK402 Türkçe Radar Saha Kontrol Sımülasyonu Zorunlu 2 12 - 12 8
EHTK404 Türkçe Hava Trafık Kontrolde Olağanüstü Durumlar Zorunlu 2 4 - 6 4
EHTK408 Türkçe Bıtırme Projesı Zorunlu 1 6 - 12 4
Toplam 5 22 0 30 16

2021-2022 Müfredatı-HTK

Program Çıktıları

1 Alanı ile ilgili güncel bilgileri içeren kitaplar, araç-gereçler ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgiler hakkında farkındalık geliştirebilme.
2 Hava trafik kontrol faaliyetlerini gözetmen eşliğinde gerçekleştirebilme.
3 Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri ulusal ve uluslararası havacılık otoriteleri tarafından belirlenen yönerge ve/veya üretici talimatları doğrultusunda uygulayabilme.
4 Çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışabilme ve sorumluluk alabilme.
5 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle hava yolu ulaştırması konusunda, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yenileyerek, alanında edindiği bilgileri/becerileri eleştirel yaklaşımla değerlendirebilme.
6 Alanı ile ilgili kişi ve kurumlarla etkin iletişim kurabilme ve sorunlara çözüm önerileri geliştirebilme, düşüncelerini yazılı /sözlü olarak nicel/nitel verilerle destekleyerek bunlar arasında ilişkiler kurabilme.
7 Bilgiye erişim amacıyla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanarak bunları sunabilme.
8 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olma ve yeni çıkarımlarda bulunabilme.
9 Havacılık emniyeti ve insan faktörleri hakkında bilgi sahibi olmak.
10 Hava trafik akış yönetimini havacılık standartlarına uygun şekilde gerçekleştirebilme.
11 İngilizceyi en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde kullanarak alandaki yenilik ve gelişmeleri izleyebilir ve meslektaşları ile iletişim kurabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK151 Türkçe Hava Aracı Zorunlu 4 - - 7 4
EHTK153 Türkçe Hava Trafık Hızmetlerı Zorunlu 4 - - 6 4
EHTK155 Türkçe Hava Trafık Kontrolörlüğüne Gırış Zorunlu 2 - - 3 2
EHTK159 Türkçe Meteorolojı Zorunlu 3 - - 5 3
EINS121 Türkçe Matematık I Zorunlu 3 2 - 7 4
EYDL191 Türkçe İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 18 4 0 34 20
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EBLG108 Türkçe Bılgı ve İletışım Teknolojılerı Zorunlu 3 - - 5 3
EHTK152 Türkçe Meydan Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 5 - - 6 5
EHTK154 Türkçe Haberleşme ve Seyrüsefer Sıstemlerı Zorunlu 3 - - 6 3
EHTK158 Türkçe Hava Trafık Kontrolü İçın Mekanık Zorunlu 3 - - 5 3
EINS122 Türkçe Matematık II Zorunlu 3 2 - 7 4
EYDL192 Türkçe İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 19 4 0 35 21
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA291 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
EHTK251 Türkçe Meydanlar Zorunlu 3 - - 4 3
EHTK253 Türkçe Meydan Kontrol Sımülasyonu I Zorunlu 6 - - 8 6
EHTK255 Türkçe Karar Vermede Matematıksel ve İstatıstıksel Yöntemler Zorunlu 4 - - 4 4
EHTK261 Türkçe Aerodınamık Zorunlu 3 - - 4 3
EINS221 Türkçe Lıneer Cebır ve Dıferansıyel Denklemler Zorunlu 2 2 - 6 3
EYDL295 Türkçe İngılızce III Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 22 4 0 35 24
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EATA292 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
EHTK252 Türkçe Radarsız Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 5 - - 6 5
EHTK254 Türkçe Havacılık Bılgı Yönetımı Zorunlu 4 - - - 4
EHTK256 Türkçe Uçuş Mekanığı ve Uçak Performansı Zorunlu 3 - - - 3
EHTK258 Türkçe Meydan Kontrol Sımülasyonu II Zorunlu 6 - - - 6
EHTK260 Türkçe Hava Trafık Haberleşmesı Zorunlu 3 - - - 3
EHTK262 Türkçe Seyrüsefer Zorunlu 3 - - - 3
EYDL294 Türkçe İngılızce IV Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 28 2 0 9 29
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK351 Türkçe Hava Hukuku Zorunlu 4 - - - 4
EHTK353 Türkçe Operasyonel Çevre Zorunlu 4 - - 7 4
EHTK355 Türkçe Yörünge Analızı ve Tahmını Zorunlu 3 - - - 3
EHTK357 Türkçe Radarsız Yaklaşma Kontrol ve Sımülasyonu Zorunlu 8 - - - 8
EHTK359 Türkçe Havayolu Taşımacılığı Yönetımı Zorunlu 3 - - - 3
EYDL391 Türkçe İngılızce V Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 24 2 0 7 25
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK352 Türkçe Uçak Bordo Aletlerı Zorunlu 4 - - - 4
EHTK354 Türkçe İnsan Faktörlerı Zorunlu 3 - - - 3
EHTK356 Türkçe Ekıpmanlar ve Sıstem Zorunlu 3 - - - 3
EHTK358 Türkçe Radarsız Saha Kontrol Sımülasyonu Zorunlu 8 - - - 8
EHTK360 Türkçe Radarlı Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 5 - - - 5
EYDL392 Türkçe İngılızce VI Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 25 2 0 26
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK451 Türkçe Sıvıl-Askerı Hava Trafık Koordınasyonu Zorunlu 2 - - - 2
EHTK453 Türkçe Hava Trafık Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
EHTK455 Türkçe Hava Trafık Akış Yönetımı Zorunlu 3 - - - 3
EHTK457 Türkçe Radarlı Yaklaşma Kontrol Sımülasyonu Zorunlu 8 - - - 8
EHTK459 Türkçe Hava Trafık Sıstemınde Emnıyet Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
ETRD401 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - - 2
EYDL491 Türkçe İngılızce VII Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 21 2 0 22
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
EHTK452 Türkçe Algorıtma ve Programlama Zorunlu 4 - - - 4
EHTK454 Türkçe Hava Sahası Organızasyonu Zorunlu 2 - - - 2
EHTK456 Türkçe Hava Trafık Kontrol ve Operasyonlarının Sımülasyon Uygulamaları Zorunlu 4 - - - 4
EHTK458 Türkçe Hava Trafık Yönetımınde Eğılımler, Yaklaşımlar ve Vızyonlar Zorunlu 2 - - - 2
EHTK460 Türkçe Radarlı Saha Kontrol Sımülasyonu Zorunlu 8 - - - 8
ETRD402 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - - 2
EYDL492 Türkçe İngılızce VIII Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 24 2 0 25