GERİ DÖN

Önlisans Programları


Nişantaşı Meslek Yüksekokulu - Bilgisayar Programcılığı - - Bilgisayar Programcılığı (İÖ)



Program Tanımları

Bilgisayar Programcılığı Programı 2010'da kurulmuş olup, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2013’te vermiştir.

Derece: Bilgisayar Programcılığı Önlisans Diploması Unvan: Bilgisayar Programcısı

Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)

TC Vatandaşları : Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTer p=5

Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi 40120395.pdf

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları,"Mezuniyet Koşulları" bölümde açıklandığı gibidir.

Bilişim sektörünün ihtiyacı olan, teknolojik gelişmelere kolaylıkla uyum sağlayabilen, özel ve genel amaçlı yazılımlar ve uygulamalar geliştirebilen, problem çözebilme yeteneği yüksek, yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip, mesleki ahlaki ve sosyal sorumluluklarını bilen, bireysel ve takım çalışması yapabilen bilgisayar programcıları yetiştirmektir.

Program mezunları; web tasarımı, veri tabanı kurulumu ve yönetimi, sistem kurulumu alanlarında çalışabilirler. Mezunlar yazılım firmaları ile kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlere ait bilgi işlem merkezleri başta olmak üzere, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet çözümleri geliştiren şirketler, radyo-televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, eğitim ve lojistik firmaları gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren birçok kuruluşta geniş iş imkânına sahiptirler.

Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS sınavından geçerli not almaları ve yeterli not ortalamasına sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisans programlarında öğrenim görebilirler.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-yabanci-diller-bolumu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonergesi-1692554390.pdf Nişantaşı Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Nişantaşı Tömer) Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-turkce-ogretimi-uygulama-ve-arastırma-merkezi-nisantasi-tomer-egitim ogretim-ve-sinav-yonergesi-676221518.pdf

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin staj veya bitirme projesini de (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge 511959282.pdf

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Öğr. Gör. Selma AKKÖK Eposta: selma.akkok@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212)2101010 Adres: Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok. No: 1V ve No: 1Y, 34398 Sarıyer/İstanbul

Üniversitemizde 1 adet Macintosh 11 adet PC laboratuvar olmak üzere toplam 12 laboratuvar bulunmaktadır. Bilgisayar Programcılığı programının müfredatında yer alan bölüm derslerinin tamamı bilgisayar laboratuvarlarında uygulamalı olarak işlenmektedir.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı-BLG

Program Çıktıları

1 Temel bilgisayar kullanımı bilgisine sahip olmak.
2 Bilişim teknolojileri alanındaki temel kavramları anlama becerisine sahip olmak
3 Sistem kavramını kavrama ve bilgi sistemi çözümleme ve tasarlama yeteneğine sahip olmak.
4 Bilgisayar ağlarına ilişkin temel kavramları öğrenmek, bilgisayarlar arası iletişim, organizasyon ve veri aktarım yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak.
5 Bilgisayar programcılığında karşılaşılan problemleri tanıma, modelleme ve çözme becerisine sahip olmak.
6 Yazılım geliştirme sürecinde planlama, tasarlama ve farklı programlama dillerini kullanarak gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
7 Bilgisayar ortamında verileri saklayabilme, organize edebilme ve sorgulayabilme becerisine sahip olmak.
8 Sektörde kullanılan bilgisayar donanımları hakkında bilgi sahibi olmak, bunların çalışma prensiplerini kavramak.
9 Bilişim teknolojileri alanında kullanılan görsel tasarım mantığının anlaşılması ve uygulanması için gerekli olan bilgi, beceri ve teknik alt yapıya sahip olmak.
10 Bilgisayar Programcılığının gerektirdiği analitik düşünme yeteneğine sahip olmak.
11 Bilgisayarlarda karşılaşılan yazılım ve donanım arızalarını tespit etme ve çözme becerisine sahip olmak.
12 Bireysel ve takım içinde uyumlu çalışabilmek, takım çalışmasında gruba katkı sağlayabilmek.
13 Alanındaki çalışmaları yürütebilecek ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
14 Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme ve iletişim kurarken Türkçeyi en doğru şekilde kullanabilme becerisine sahip olmak.
15 Yaşam boyu öğrenmenin gerektirdiği bilinç ile bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki son gelişmeleri takip edebilme, kendini sürekli yenileme, meslektaşları ile iletişim kurabilme becerisine sahip olmak.
16 Bilgisayar programcılığı alanında mesleki, hukuksal, etik ve sosyal sorunlar hakkında farkındalık ve sorumluluk bilincine sahip olmak.
17 Karar alırken uygulamalarının evrensel, çevresel, sosyal ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahip olmak.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OBLG151 Türkçe Programlama Temellerı Zorunlu 2 2 - 5 3
OBLG155 Türkçe Grafık ve Anımasyon Zorunlu 2 2 - - 3
OBLG157 Türkçe Ofıs Yazılımları Zorunlu 2 2 - 5 3
OBLG159 Türkçe Verı Tabanı I Zorunlu 2 2 - 4 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 14 10 0 19 19
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OBLG156 Türkçe Görsel Programlama I Zorunlu 2 2 - 5 3
OBLG158 Türkçe Web Tasarımı Zorunlu 2 2 - - 3
OBLG160 Türkçe Verı Tabanı II Zorunlu 2 2 - - 3
OBLG162 Türkçe Yapay Zeka Zorunlu 2 2 - 5 3
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 14 10 0 15 19
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OBLG267 Türkçe Ağ Temellerı Zorunlu 1 2 - - 2
OBLG269 Türkçe Teknık İngılızce Zorunlu 1 2 - - 2
OBLG271 Türkçe İnternet Programcılığı I Zorunlu 2 2 - 6 3
OBLG273 Türkçe Nesne Tabanlı Programlama I Zorunlu 2 2 - - 3
OBLG275 Türkçe Görsel Programlama II Zorunlu 2 2 - - 3
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
Toplam 8 10 0 10 13
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OBLG252 Türkçe Mobıl Programlama Zorunlu 1 2 - 4 2
OBLG262 Türkçe Sunucu İşletım Sıstemı Zorunlu 1 2 - 4 2
OBLG264 Türkçe İnternet Programcılığı II Zorunlu 2 2 - 6 3
OBLG266 Türkçe Nesne Tabanlı Programlama II Zorunlu 2 2 - - 3
OBLG268 Türkçe Görsel Programlama III Zorunlu 2 2 - - 3
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - - -
Toplam 8 10 0 14 13

2020-2021 Müfredatı-BLG

Program Çıktıları

1 Temel bilgisayar kullanımı bilgisine sahip olmak.
2 Bilişim teknolojileri alanındaki temel kavramları anlama becerisine sahip olmak
3 Sistem kavramını kavrama ve bilgi sistemi çözümleme ve tasarlama yeteneğine sahip olmak.
4 Bilgisayar ağlarına ilişkin temel kavramları öğrenmek, bilgisayarlar arası iletişim, organizasyon ve veri aktarım yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak.
5 Bilgisayar programcılığında karşılaşılan problemleri tanıma, modelleme ve çözme becerisine sahip olmak.
6 Yazılım geliştirme sürecinde planlama, tasarlama ve farklı programlama dillerini kullanarak gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
7 Bilgisayar ortamında verileri saklayabilme, organize edebilme ve sorgulayabilme becerisine sahip olmak.
8 Sektörde kullanılan bilgisayar donanımları hakkında bilgi sahibi olmak, bunların çalışma prensiplerini kavramak.
9 Bilişim teknolojileri alanında kullanılan görsel tasarım mantığının anlaşılması ve uygulanması için gerekli olan bilgi, beceri ve teknik alt yapıya sahip olmak.
10 Bilgisayar Programcılığının gerektirdiği analitik düşünme yeteneğine sahip olmak.
11 Bilgisayarlarda karşılaşılan yazılım ve donanım arızalarını tespit etme ve çözme becerisine sahip olmak.
12 Bireysel ve takım içinde uyumlu çalışabilmek, takım çalışmasında gruba katkı sağlayabilmek.
13 Alanındaki çalışmaları yürütebilecek ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
14 Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme ve iletişim kurarken Türkçeyi en doğru şekilde kullanabilme becerisine sahip olmak.
15 Yaşam boyu öğrenmenin gerektirdiği bilinç ile bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki son gelişmeleri takip edebilme, kendini sürekli yenileme, meslektaşları ile iletişim kurabilme becerisine sahip olmak.
16 Bilgisayar programcılığı alanında mesleki, hukuksal, etik ve sosyal sorunlar hakkında farkındalık ve sorumluluk bilincine sahip olmak.
17 Karar alırken uygulamalarının evrensel, çevresel, sosyal ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahip olmak.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OBLG151 Türkçe Programlama Temellerı Zorunlu 2 2 - 5 3
OBLG155 Türkçe Grafık ve Anımasyon Zorunlu 2 2 - - 3
OBLG157 Türkçe Ofıs Yazılımları Zorunlu 2 2 - 5 3
OBLG159 Türkçe Verı Tabanı I Zorunlu 2 2 - 4 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 14 10 0 25 19
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OBLG156 Türkçe Görsel Programlama I Zorunlu 2 2 - 5 3
OBLG158 Türkçe Web Tasarımı Zorunlu 2 2 - 5 3
OBLG160 Türkçe Verı Tabanı II Zorunlu 2 2 - 4 3
OBLG162 Türkçe Yapay Zeka Zorunlu 2 2 - 5 3
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 14 10 0 30 19
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OBLG271 Türkçe İnternet Programcılığı I Zorunlu 2 2 - 6 3
OBLG273 Türkçe Nesne Tabanlı Programlama I Zorunlu 2 2 - 6 3
OBLG275 Türkçe Görsel Programlama II Zorunlu 2 2 - 6 3
OSTJ251 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı I Zorunlu - - - 4 -
SECBLG3 Türkçe BLG 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 6 6 0 22 9
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OBLG264 Türkçe İnternet Programcılığı II Zorunlu 2 2 - 6 3
OBLG266 Türkçe Nesne Tabanlı Programlama II Zorunlu 2 2 - 6 3
OBLG268 Türkçe Görsel Programlama III Zorunlu 2 2 - 6 3
OSTJ252 Türkçe Staj / Bıtırme Projesı II Zorunlu - - - 4 -
SECBLG4 Türkçe BLG 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 6 6 0 22 9
SECBLG3 - BLG 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OBLG265 Türkçe Açık Kaynak İşletım Sıstemı Seçmeli 1 2 - 4 2
OBLG267 Türkçe Ağ Temellerı Seçmeli 1 2 - 4 2
OBLG269 Türkçe Teknık İngılızce Seçmeli 1 2 - 4 2
OYDL259 Türkçe Almanca I Seçmeli 2 - - 4 2
SECBLG4 - BLG 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OBLG252 Türkçe Mobıl Programlama Seçmeli 1 2 - 4 2
OBLG262 Türkçe Sunucu İşletım Sıstemı Seçmeli 1 2 - 4 2
OBLG270 Türkçe Python Programlama ıle Görüntü İşleme Seçmeli 1 2 - 4 2