GERİ DÖN

Önlisans Programları


Nişantaşı Meslek Yüksekokulu - Turizm ve Otel İşletmeciliği - - Turizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ)



Program Tanımları

Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde yer alan ‘‘Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu’' 2009 yılında kurulmuştur. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Nişantaşı Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel Lokanta ve ikram Hizmetleri Bölümü altında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Turizm ve Otel İşletmeciliği program süresi 4 yarıyıldan oluşmak üzere 2 yıldır.

Öğrenciler, eğitim-öğretim programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini yerine getirdikten sonra, ''Turizm ve Otel İşletmeciliği'' ön lisans derecesi ile mezun olurlar.

Bu program ön lisans düzeyinde öğrenim vermektedir.

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat çerçevesinde Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Temel Yeterlilik Testi (TYT) sonucuna göre kabul edilir. Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha detaylı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.

Nişantaşı Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, belirli yönetmelikler çerçevesinde bazı derslerden muaf olabilirler. Başka bir kurumdan alınan dersin içeriği, Nişantaşı Üniversitesi'nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul müdürlüğü tarafından onaylanması halinde, öğrenci bu dersten muaf olabilir.

Programa kayıt olmak için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda yeterli puanı almak gerekmektedir.

Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının amacı; Turizm sektörünün her alanına yönelik gerekli olan temel uygulamalara ait bilgi ve becerisi gelişmiş ve bunun ötesinde sektörün nitelikli yönetici ihtiyacına cevap olacak şekilde işletme teorisine hakim bir işletmeyi sevk ve idare etmek konusunda bilgi, beceri ve vizyona sahip; bilimsel bilgiyi işletmecilikte kullanma bilincine ve yeteneğine sahip, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmek ve bu alandaki bilgi birikimine katkıda bulunmaktır.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz; Konaklama İşletmeleri, Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri, Havayolu Şirketleri, Turistik bilgilendirme merkezleri ve turistik çekicilik arz eden yerlerdeki kurum ve kuruluşlarda alanları doğrultusunda ilgili departman ve bölümlerde çalışma imkanı bulurlar.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, belirli kurallar çerçevesinde, lisans programlarına devam edebilirler.

Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Her dönem öğrenciler, her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu (final) sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın ( ara sınav notu, ödev, laboratuvar sınavı, quiz gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu (final) sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Derslere ait başarı değerlendirmesinde dikkate alınacak olan kriterler (ara sınav, ödev, final sınavı vb.) ve bunlara ait oranlar, dönem başında öğrencilere dağıtılan ya da obis sisteminki ders izlencelerinde belirtilir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Final sınavları, MYO tarafından ilan edilen tarihlerde ve belirtilen yerde yapılır. Bir dersin ara sınav ve/veya yarıyıl sonu sınavı yapılamayacak olan dersler, program başkanı ve MYO Müdürlüğü tarafından belirlenerek ilan edilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olabilmesi için o dersi aldığı dönem not ortalamasının en az 1.80 olması gerekir. (FF) notu ise ilgili dersin başarısız olduğunu belirtir. Bir dersten başarısız (FF) ve devamsız (NA) notlarından birini alan öğrenciler ile bir derse kayıt olduktan sonra o dersten çekilen öğrenciler, ilgili dersi açılan yarıyılda almak ve derse devam koşullarını yerine getirmek zorundadır. Daha detaylı bilgi için lütfen Ders Planı bölümündeki ilgili dersi inceleyiniz.

Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için programda yer alan derslerin (toplam 120 AKTS Karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması gerekir. Bununla birlikte her yarıyıl için yarıyıl ağırlıklı not ortalamasının (YANO) 4.00 üzerinden en az 1.80 ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. Bu şartları yerine getiren öğrenciler mezuniyet için ek olarak, staj veya bitirme projesini başarılı bir şekilde tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Örgün Eğitim

Prog. Başkanı: Öğr. Gör. Emine KESKİN Mail: emine.keskin@nisantasi.edu.tr Adres : Maslak Mahallesi, Taşyoncası Sokak, No: 1V ve No:1Y Sarıyer-İSTANBUL - Bina Kodu : 34481742 Telefon: +90 (212) 210 10 10

Programda öğrencilerin bilgi, beceri ve gelişimlerini sağlayacak dersler bulunmakta ve ek olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, okulumuz sözlü çeviri laboratuvarlarından ve bilgisayar laboratuvarlarından faydalanabilmekte ve üniversitenin sunduğu bilgi-teknolojileri alt yapısıyla yabancı dillerini ve kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadırlar.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2019-2020 Müfredatı TOI

Program Çıktıları

1 Turizm işletmeciliği alanında geçerli olan İngilizce dilini okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir.
2 Turizmin gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
3 Turizm alanında bireysel ve ekip halinde çalışma becerisiyle düşüncelerini ve sorunlara çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
4 Turizm işletmeciliği alanında ulusal hukuki düzenlemeler, yönetim, pazarlama, üretim, finans ve çeşitli turizm departmanlarıyla ilgili konularda bilgi sahibidir.
5 Turizm işletmeciliği alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
6 Turizm ile ilgili gelişmeleri takip eder.
7 Turizm işletmeciliği alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
8 Turizm işletmeciliği alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık sorun ve konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar ve kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
9 Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir.
10 Yaşam boyu öğrenme bilinciyle bilgi ve becerilerini geliştirmesi gerektiğini bilir ve öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
11 Turizm işletmesinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
12 İşletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını; yerel, ulusal, uluslararası ve küresel boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
13 Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini kavrar. Bu kapsamda iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması ve iş etiği gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
14 Bir turizm işletmesinin belli bir alanında (önbüro, kat hizmetleri, satış&pazarlama, vb) uzmanlaşmıştır ve bu bölüm dışındaki bölümler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibidir. Bunun yanında turizm sektörü içindeki tüm alt dallar (konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, vb) hakkında da yeterli bilgi sahibidir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI155 Türkçe Ön Büro Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI157 Türkçe Turızm Sosyolojısı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI161 Türkçe Turızm Coğrafyası Zorunlu 2 - - - 2
OTOI163 Türkçe Genel Turızm Zorunlu 3 - - - 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 15 2 0 5 16
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI160 Türkçe Ön Büro Otomasyon Sıstemlerı Zorunlu 1 2 - - 3
OTOI162 Türkçe Turızm Ekonomısı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI166 Türkçe Turızm Pazarlaması Zorunlu 2 2 - - 3
OTOI168 Türkçe Yıyecek İçecek Servısı Zorunlu 2 - - - 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 13 6 0 5 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI259 Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Zorunlu 3 - - 4 3
OTOI271 Türkçe Otel İşletmecılığı Zorunlu 3 - - - 3
OTOI273 Türkçe Turızmde Muhasebe Uygulamaları Zorunlu 3 - - - 3
OTOI281 Türkçe Meslekı Yabancı Dıl I Zorunlu 1 2 - - 2
OTOI283 Türkçe Turızmde Yönetım ve Organızasyon Zorunlu 2 - - - 2
OTTR265 Türkçe Yaz Stajı Zorunlu - - - - -
OTTR277 Türkçe İlerı İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 14 4 0 4 16
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISL252 Türkçe Fınansal Yönetım Zorunlu 3 - - 4 3
OTOI258 Türkçe Turızm Mevzuatı Zorunlu 3 3 - 4 3
OTOI280 Türkçe Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü Zorunlu 2 2 - - 3
OTOI282 Türkçe Meslekı Yabancı Dıl II Zorunlu 1 2 - - 2
OTOI284 Türkçe Turızmde İnsan Kaynakları Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI286 Türkçe Kat Hızmetlerı ve Yönetımı Zorunlu 2 2 - - 3
OTTR278 Türkçe İlerı İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
Toplam 15 11 0 8 19

2020-2021 Müfredatı TOI

Program Çıktıları

1 Turizm işletmeciliği alanında geçerli olan İngilizce dilini okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir.
2 Turizmin gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
3 Turizm alanında bireysel ve ekip halinde çalışma becerisiyle düşüncelerini ve sorunlara çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
4 Turizm işletmeciliği alanında ulusal hukuki düzenlemeler, yönetim, pazarlama, üretim, finans ve çeşitli turizm departmanlarıyla ilgili konularda bilgi sahibidir.
5 Turizm işletmeciliği alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
6 Turizm ile ilgili gelişmeleri takip eder.
7 Turizm işletmeciliği alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
8 Turizm işletmeciliği alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık sorun ve konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar ve kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
9 Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir.
10 Yaşam boyu öğrenme bilinciyle bilgi ve becerilerini geliştirmesi gerektiğini bilir ve öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
11 Turizm işletmesinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar; öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
12 İşletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını; yerel, ulusal, uluslararası ve küresel boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
13 Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini kavrar. Bu kapsamda iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması ve iş etiği gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
14 Bir turizm işletmesinin belli bir alanında (önbüro, kat hizmetleri, satış&pazarlama, vb) uzmanlaşmıştır ve bu bölüm dışındaki bölümler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibidir. Bunun yanında turizm sektörü içindeki tüm alt dallar (konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, vb) hakkında da yeterli bilgi sahibidir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
HAZ İngilizce İngılızce Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
TMR Türkçe Türkçe Hazırlık İsteğe Bağlı - - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA153 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI155 Türkçe Ön Büro Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI157 Türkçe Turızm Sosyolojısı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI161 Türkçe Turızm Coğrafyası Zorunlu 2 - - 5 2
OTOI163 Türkçe Genel Turızm Zorunlu 3 - - 4 3
OTRD153 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL181 İngilizce İngılızce I Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 15 2 0 20 16
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OATA154 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 3 2
OTOI160 Türkçe Ön Büro Otomasyon Sıstemlerı Zorunlu 1 2 - - 3
OTOI162 Türkçe Turızm Ekonomısı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI166 Türkçe Turızm Pazarlaması Zorunlu 2 2 - 4 3
OTOI168 Türkçe Yıyecek İçecek Servısı Zorunlu 2 - - 5 2
OTRD154 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2 2
OYDL182 İngilizce İngılızce II Zorunlu 2 2 - 6 3
Toplam 13 6 0 20 17
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI259 Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Zorunlu 3 - - 4 3
OTOI271 Türkçe Otel İşletmecılığı Zorunlu 3 - - - 3
OTOI283 Türkçe Turızmde Yönetım ve Organızasyon Zorunlu 2 - - - 2
OTTR265 Türkçe Yaz Stajı Zorunlu - - - - -
OTTR277 Türkçe İlerı İngılızce I Zorunlu 2 2 - - 3
SECTUR3 Türkçe TUR 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 10 2 0 4 11
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI258 Türkçe Turızm Mevzuatı Zorunlu 3 3 - - 3
OTOI280 Türkçe Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü Zorunlu 2 2 - 4 3
OTOI284 Türkçe Turızmde İnsan Kaynakları Yönetımı Zorunlu 2 - - - 2
OTOI286 Türkçe Kat Hızmetlerı ve Yönetımı Zorunlu 2 2 - - 3
OTTR278 Türkçe İlerı İngılızce II Zorunlu 2 2 - - 3
SECTUR4 Türkçe TUR 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler Seçmeli - - - - -
Toplam 11 9 0 4 14
SECTUR3 - TUR 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OTOI269 Türkçe Alternatıf Turızm Seçmeli 3 - - 4 3
OTOI273 Türkçe Turızmde Muhasebe Uygulamaları Seçmeli 3 - - 4 3
OYDL259 Türkçe Almanca I Seçmeli 2 - - 4 2
SECTUR4 - TUR 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor KREDİ
OISL252 Türkçe Fınansal Yönetım Seçmeli 3 - - 4 3
OTOI268 Türkçe Turızmde Güncel Konular Seçmeli 3 - - 4 3
OYDL260 Türkçe Almanca II Seçmeli 2 - - 4 2