GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS509 Gıda Sektöründe Tedarik Zinciri Yönetimi Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Dersin amacı, öğrencilere konserve gıda üretimi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Öğrenciler, konserve gıda üretimi sürecindeki farklı adımları, mikrobiyolojik, hijyenik, kalite kontrolü ve iş güvenliği gibi temel prensiplerini öğrenirler.



1 Gıda sektöründe tedarik zinciri yönetiminin temel kavramlarını anlama.
2 Gıda tedarik zinciri süreçlerini planlama, koordinasyon ve yönetme becerisi kazanma.
3 Gıda tedarik zinciri süreçlerinde verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma.
4 Gıda tedarik zinciri süreçlerinde risk yönetimi ve lojistik planlama yapabilme.
5 Gıda sektöründe tedarik zinciri yönetimi ile ilgili araştırma yapma ve sonuçlarını yazılı veya sözlü olarak sunma becerisi geliştirme.

Birinci Öğretim


yok


Yok


Dersin amacı, öğrencilere konserve gıda üretimi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Öğrenciler, konserve gıda üretimi sürecindeki farklı adımları, mikrobiyolojik, hijyenik, kalite kontrolü ve iş güvenliği gibi temel prensiplerini öğrenirler.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Konserve Gıda Üretimi İlkeleri ve Teknikleri
2 Mikrobiyoloji ve Gıda Güvenliği
3 Konserve Gıda Üretiminde Kullanılan Ekipman ve Malzemeler
4 Konserve Gıda Üretiminde Ürün Geliştirme
5 Konserve Gıda Üretiminde Dolum ve Ambalajlama
6 Konserve Gıda Üretiminde Kalite Kontrolü
7 Konserve Gıda Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon
8 Ara Sınav
9 Konserve Gıda Üretiminde Enerji Yönetimi
10 Konserve Gıda Üretiminde İş Güvenliği ve Çevre Koruma
11 Konserve Gıda Üretiminde Satış ve Pazarlama Stratejileri
12 Yenilikçi Konserve Gıda Üretim Yöntemleri
13 Konserve Gıda Üretiminde Yurtdışı Pazarlara Açılma
14 Konserve Gıda Endüstrisinde Yeni Trendler
15 Final

Canned Foods: Principles of Thermal Process Control, Acidification and Container Closure Evaluation (G. Espiñeira, Ed.) Handbook of Food Science and Technology 1: Food Alteration and Food Quality (M. Dekker, Ed.) The Technology of Food Preservation (P. Zeuthen, L. Bogh-Sørensen, and H. Jakobsen)



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Uygulama/Pratik 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Proje Sunma 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 76 76
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 72 72
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek