Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
GMS507 | İleri Düzey Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6.00 | 3.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenmenin temel ilkeleri ve menü hazırlama ve sunma sanatının detaylı olarak anlatılması
Öğr. Gör. Emine KESKİN
1 | Beslenmenin ne olduğunu ve önemini bilir. |
2 | Besin ögelerini ve beslenmeyle ilişkisini bilir. |
3 | Besinlerin temel özelliklerini ve günlük besin ihtiyaçlarını bilir. |
4 | İşletme için menünün önemini bilir. |
5 | Menü planlamasının nasıl yapılacağını ve menü oluşturma kriterlerini bilir. |
6 | Nicel sağlık parametrelerini göz önünde bulundurarak menü tasarımı yapabilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Sağlıklı ve dengeli beslenme, Besin ögeleri ve beslenme ilişkisi, Günlük ihtiyaçlar, Beslenme ilkeleri, Menü, Sağlıklı menü planlanma
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Beslenme nedir? | ||
2 | Karbonhidratlar ve Beslenme | ||
3 | Proteinler ve Beslenme | ||
4 | Lipidler ve Beslenme | ||
5 | Su ve Mineral Maddeler | ||
6 | Vitaminler | ||
7 | Günlük Alınması Gereken Besin Ögelerinin Önemi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Sporda Beslenme ve Enerji Metabolizması | ||
10 | Menü Planlamanın Önemi ve Amaçları | ||
11 | Menü Planlama İlkeleri | ||
12 | Menü Çeşitleri | ||
13 | Analitik Menü Hazırlama | ||
14 | Sağlıklı Menü Planlamada Besin Ögelerinin Uyumu |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı | 1 | 6 | 6 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Performans | 14 | 2 | 28 |
Ev Ödevi | 3 | 4 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |