GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS507 İleri Düzey Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Beslenmenin temel ilkeleri ve menü hazırlama ve sunma sanatının detaylı olarak anlatılması


Öğr. Gör. Emine KESKİN


1 Beslenmenin ne olduğunu ve önemini bilir.
2 Besin ögelerini ve beslenmeyle ilişkisini bilir.
3 Besinlerin temel özelliklerini ve günlük besin ihtiyaçlarını bilir.
4 İşletme için menünün önemini bilir.
5 Menü planlamasının nasıl yapılacağını ve menü oluşturma kriterlerini bilir.
6 Nicel sağlık parametrelerini göz önünde bulundurarak menü tasarımı yapabilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Sağlıklı ve dengeli beslenme, Besin ögeleri ve beslenme ilişkisi, Günlük ihtiyaçlar, Beslenme ilkeleri, Menü, Sağlıklı menü planlanma


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Beslenme nedir?
2 Karbonhidratlar ve Beslenme
3 Proteinler ve Beslenme
4 Lipidler ve Beslenme
5 Su ve Mineral Maddeler
6 Vitaminler
7 Günlük Alınması Gereken Besin Ögelerinin Önemi
8 Ara Sınav
9 Sporda Beslenme ve Enerji Metabolizması
10 Menü Planlamanın Önemi ve Amaçları
11 Menü Planlama İlkeleri
12 Menü Çeşitleri
13 Analitik Menü Hazırlama
14 Sağlıklı Menü Planlamada Besin Ögelerinin Uyumu



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 6 6
Final Sınavı 1 6 6
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 4 56
Performans 14 2 28
Ev Ödevi 3 4 12
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek