GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS506 İleri Düzey İtalyan Mutfağı Uygulamaları Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Yüksek lisans öğrencilerimizin İtalyan mutfağı ve kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve uygulamalar esnasında ileri pişirme teknikleri, ileri işleme teknikleri konusunda bilgilendirmektir.


Öğr.Gör. Selçuk KARAÇAM


1 Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencimiz İtalyan mutfak kültürüne hakim olur.
2 Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencimiz İtalyan mutfağını etkileyen tüm faktörler hakkında bilgi sahibi olur.
3 Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencimiz İtalyan yemek kültüründeki yemek sıralamasına ve bu alt başlıkların tamamına hakim olur.
4 Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenci Antipasti hakkında tüm konuları öğrenmiş olur.
5 Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencimiz Primi piatti hakkındaki her konuyu öğrenmiş olur.
6 Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencimiz Scondi piatti hakkında her konuya hakim olur.
7 Bu dersi başarı işle tamamlayan öğrencimiz Contorni hakkında her konuya hakim olur.
8 Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencimiz Dolci hakkında her konuya hakim olur.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Dersimiz de İtalyan mutfağının bilinmeyen tarifleri, asında çok iyi bilindiği düşünülen tariflerin gerçek özlerini ve bu tarifleri nasıl geliştirebileceğimiz hususunda çalışmalar yapılmaktadır. İtalyan kültüründe klasik olmuş tarifleri gün yüzüne çıkarıp öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 İtalyan mutfağının gelişimi, İtalyan mutfak kültürü hakkında bilinmesi gerekenler ve İtalya mutfak kültürünü etkileyen faktörler hakkında bilgilendirme.
2 İtalyan başlangıçları ( Appetızers) ile ilgili teorik bilgiler. İtalyan başlangıçları ile ilgili reçete uygulamaları.
3 İtalyan başlangıçları ( Appetızers) ile ilgili teorik bilgiler. İtalyan başlangıçları ile ilgili reçete uygulamaları.
4 Ara sınav
5 İtalyan yemek kültüründe ki Primi piatti ile ilgili teorik bilgiler. Primi piatti ile ilgili reçete uygulamaları.
6 İtalyan yemek kültüründe ki Primi piatti ile ilgili teorik bilgiler. Primi piatti ile ilgili reçete uygulamaları.
7 İtalyan yemek kültüründe ki Primi piatti ile ilgili teorik bilgiler. Primi piatti ile ilgili reçete uygulamaları.
8 İtalyan yemek kültüründe ki Secondi piatti ile ilgili teorik bilgiler. Secondi piatti ile ilgili reçete uygulamaları.
9 İtalyan yemek kültüründe ki Secondi piatti ile ilgili teorik bilgiler. Secondi piatti ile ilgili reçete uygulamaları.
10 İtalyan yemek kültüründe ki Secondi piatti ile ilgili teorik bilgiler. Secondi piatti ile ilgili reçete uygulamaları.
11 İtalyan yemek kültüründe ki Contorni ile ilgili teorik bilgiler. Contorni ile ilgili reçete uygulamaları.
12 İtalyan yemek kültüründe ki Contorni ile ilgili teorik bilgiler. Contorni ile ilgili reçete uygulamaları.
13 İtalyan yemek kültüründe ki Dolci ile ilgili teorik bilgiler. Dolci ile ilgili reçete uygulamaları.
14 İtalyan yemek kültüründe ki Dolci ile ilgili teorik bilgiler. Dolci ile ilgili reçete uygulamaları.
15 Final sınavı

Gümüş kaşık



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 50 50
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 60 60
Ev Ödevi 1 40 40
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
ÖÇ 8
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek