GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
GMS505 Profesyonel Pastacılık Ve Ekmek Üretimi Uygulamaları Seçmeli Ders Grubu 1 1 6.00 3.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, öğrencilere pastacılık ve ekmek yapımı konusunda profesyonel beceriler kazandırmak, farklı tatlar ve teknikler deneyimlemeler.



1 Profesyonel pastacılık ve ekmek üretimi tekniklerini öğrenme.
2 Yaratıcı ve görsel olarak çekici pastalar ve ekmekler yapma becerisi kazanma.
3 Pastaların ve ekmeklerin hazırlanması, pişirilmesi ve sunumunda hijyen ve güvenlik prensiplerini uygulama.
4 Pastacılık ve ekmek üretiminde malzemelerin ve yöntemlerin değerlendirilmesi becerisi geliştirme.
5 Pastacılık ve ekmek üretimi konularında araştırma yapma ve sonuçlarını yazılı veya sözlü olarak sunma becerisi geliştirme.

Birinci Öğretim


yok


yok


Pasta ve ekmek uygulamaları


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Unlu mamüllerde temel teknikler
2 Kekler ve kurabiyeler
3 Bisküvi, petifur ve açmalar
4 Yumuşak şekerler ve çikolata işleri
5 Buzlu tatlılar ve dondurmalar
6 Çörekler ve hamur işleri
7 Fırın ve pastane işletmeciliği
8 Ara Sınav
9 Profesyonel pasta tasarımı
10 Şeker hamurlu pasta dekorasyonu
11 Ekmek üretimi ve fırın teknikleri
12 Dünya pastacılığı
13 Dünya ekmekleri
14 Gluten-Free pastacılık ve ekmek
15 Final

The Advanced Professional Pastry Chef by Bo Friberg, Patisserie: Mastering the Fundamentals of French Pastry by Christophe Felder



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 76 76
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 72 72
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek