GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EHEE331 Bakım Uygulamaları I Ders 3 5 7.00 5.50

Lisans


Türkçe


Bu dersin temel amacı, emniyet önlemlerini, atölye uygulamalarını, aletler ve takımları, mühendislik çizimlerini, diyagramları ve standartları, uyumlar ve açıklıkları öğretmektir.



1 Elektrik, bilhassa oksijen gibi gazlar, yağlar ve kimyasal maddelerle çalışırken alınacak emniyet tedbirlerini içeren güvenli çalışma uygulamalarının safhalarını anlamak. Ayrıca, söndürme ajanlarına ilişkin bilgi dahil olmak üzere, bu tehlikelerden biri veya birden fazlası ile oluşabilecek yangın veya diğer bir kaza anında alınacak iyileştirici hareket talimatlarını idrak etmek.
2 Aletlerin bakımı, aletlerin kontrolü, atölye malzemelerinin kullanımını; Boyutlar, izinler ve toleranslar, işçilik standartlarını anlamak.
3 Alet ve ekipmanların kalibrasyonunu, kalibrasyon standartlarını; Yaygın olarak kullanılan el aletleri tiplerini; Yaygın olarak kullanılan güç aletleri tiplerini idrak etmek.
4 Hassas ölçüm aletlerinin çalışması ve kullanımını; Yağlama ekipmanları ve yağlama metotlarını; Elektriksel genel test ekipmanlarının çalışması, işlevleri ve kullanımını; Çizim türlerini ve diyagramlarını, sembolleri, boyutları, toleransları ve projeksiyonları; İsim/başlık bloku bilgilerinin tanımlanmasını anlamak.
5 Mikrofilm, mikrofiş ve bilgisayarlı sunumları; Amerika Hava Taşıma Birliği'nin (ATA) Specification 100 Dokümanını; ISO, AN, MS, NAS ve MIL dahil olmak üzere havacılık standartlarını ve geçerli diğer standartları idrak etmek.
6 Tesisat/bağlantı şemaları ve şematik diyagramları; Cıvata delikleri için matkap ölçüleri ve uyum sınıflarını; Uyum ve kleranslar için genel sistemi; Hava aracı ve motorlar için uyum ve klerans programını (tablosunu) anlamak.
7 Bükülme, burulma ve aşınma limitlerini; Şaftların, yatakların ve diğer parçaların kontrolü için standart yöntemleri idrak etmek.

Birinci Öğretim



Yok


Elektrik, bilhassa oksijen gibi gazlar, yağlar ve kimyasal maddelerle çalışırken alınacak emniyet tedbirlerini içeren güvenli çalışma uygulamalarının safhaları. Ayrıca, söndürme ajanlarına ilişkin bilgi dahil olmak üzere, bu tehlikelerden biri veya birden fazlası ile oluşabilecek yangın veya diğer bir kaza anında alınacak iyileştirici hareket talimatları; Aletlerin bakımı, aletlerin kontrolü, atölye malzemelerinin kullanımı; Boyutlar, izinler ve toleranslar, işçilik standartları; Alet ve ekipmanların kalibrasyonu, kalibrasyon standartları; Yaygın olarak kullanılan el aletleri tipleri; Yaygın olarak kullanılan güç aletleri tipleri; Hassas ölçüm aletlerinin çalışması ve kullanımı; Yağlama ekipmanları ve yağlama metotları; Elektriksel genel test ekipmanlarının çalışması, işlevleri ve kullanımı; Çizim türleri ve diyagramları, sembolleri, boyutları, toleransları ve projeksiyonları; İsim/başlık bloku bilgilerinin tanımlanması; Mikrofilm, mikrofiş ve bilgisayarlı sunumlar; Amerika Hava Taşıma Birliği'nin (ATA) Specification 100 Dokümanı; ISO, AN, MS, NAS ve MIL dahil olmak üzere havacılık standartları ve geçerli diğer standartlar; Tesisat/bağlantı şemaları ve şematik diyagramlar; Cıvata delikleri için matkap ölçüleri, uyum sınıfları; Uyum ve kleranslar için genel sistem; Hava aracı ve motorlar için uyum ve klerans programı (tablosu); Bükülme, burulma ve aşınma limitleri; Şaftların, yatakların ve diğer parçaların kontrolü için standart yöntemler.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Elektrik, bilhassa oksijen gibi gazlar, yağlar ve kimyasal maddelerle çalışırken alınacak emniyet tedbirlerini içeren güvenli çalışma uygulamalarının safhaları. Ayrıca, söndürme ajanlarına ilişkin bilgi dahil olmak üzere, bu tehlikelerden biri veya birden fazlası ile oluşabilecek yangın veya diğer bir kaza anında alınacak iyileştirici hareket talimatları
2 Aletlerin bakımı, aletlerin kontrolü, atölye malzemelerinin kullanımı; Boyutlar, izinler ve toleranslar, işçilik standartları
3 Alet ve ekipmanların kalibrasyonu, kalibrasyon standartları; Yaygın olarak kullanılan el aletleri tipleri; Yaygın olarak kullanılan güç aletleri tipleri
4 Hassas ölçüm aletlerinin çalışması ve kullanımı; Yağlama ekipmanları ve yağlama metotları
5 Elektriksel genel test ekipmanlarının çalışması, işlevleri ve kullanımı
6 Çizim türleri ve diyagramları, sembolleri, boyutları, toleransları ve projeksiyonları; İsim/başlık bloku bilgilerinin tanımlanması
7 Mikrofilm, mikrofiş ve bilgisayarlı sunumlar; Amerika Hava Taşıma Birliği'nin (ATA) Specification 100 Dokümanı
8 Vize Sınavı
9 ISO, AN, MS, NAS ve MIL dahil olmak üzere havacılık standartları ve geçerli diğer standartlar
10 Tesisat/bağlantı şemaları ve şematik diyagramlar; Cıvata delikleri için matkap ölçüleri, uyum sınıfları
11 Uyum ve kleranslar için genel sistem; Hava aracı ve motorlar için uyum ve klerans programı (tablosu)
12 Bükülme, burulma ve aşınma limitleri
13 Şaftların, yatakların ve diğer parçaların kontrolü için standart yöntemler
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 25 25
Final Sınavı 1 25 25
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 35 35
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 35 35
Ev Ödevi 1 45 45
Toplam İş Yükü (saat) 165

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 5
ÖÇ 6 5
ÖÇ 7 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek