GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EYDL102 İngilizce Yazma Becerileri II Ders 1 2 3.00 2.00

Lisans


İngilizce


Öğrencilere temel seviyede İngilizce yazma becerileri kazandırmaktır



1 Yazma becerisi edinebilmek için gerekli planlamayı yapabilir
2 Meslek hayatında yazım teknikleri söz konusu olduğunda bir yabancı dili etkin kullanabilir.

Birinci Öğretim


Ön koşul yoktur


-


Dersle ilgili içerik Haftalık Ders Ayrıntıları’nda verilmiştir.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Dersin amacı, içeriği ve öğrencilerden beklentiler açıklanacaktır; dersin değerlendirme şekli ile ilgili bilgi verilecektir; dersin nasıl işleneceği ve kullanılacak malzemelerle ilgili bilgi verilecektir; bu derse nasıl çalışacakları ve nasıl hazırlanacakları açıklanacaktır. Ayrıca 5 paragraflık bir kısa denemenin yapısı hakkında bilgi verilecektir.
2 Yazma standartları, tez ifadesi ve giriş paragrafı yazma yöntemleri hakkında bilgi verilecektir.
3 Bir kısa denemedeki paragraf sayısı, sırası ve geçiş ifadeleri türleri ve sonuç paragrafı yazma türleri hakkında bilgi verilecektir.
4 5 paragraflık bir kısa deneme için nasıl taslak hazırlanacağı, paragrafların nasıl sıralanacağı ve birbirine nasıl bağlanacağı ve paragraflar arası geçiş hakkında bilgi verilecektir.
5 Örnekleme türündeki kısa deneme hakkında bilgi verilecek ve örnekler inceledikten sonra bu türde bir kısa deneme yazılacaktır. Ayrıca örnek türleri, seçimi, sayısı ve sırası hakkında bilgi verilecektir.
6 Paragraf geliştirme yöntemlerinden süreç analizi yönteminin iki türü (nasıl yapılır ve açıklama) örnek paragraflar üzerinden incelenecek ve birlikte her iki türde birer süreç analizi paragrafı yazılacaktır.
7 Süreç türündeki kısa deneme ve bunun iki türü olan açıklama ve nasıl yapılır türleri hakkında bilgi verildikten ve örnekler incelendikten sonra bu iki türde kısa denemeler yazılacaktır.
8 Tanımlama türündeki kısa deneme ve çeşitleri hakkında bilgi verildikten ve örnekler incelendikten sonra bu türde bir kısa deneme yazılacaktır.
9 Paragraf geliştirme yöntemlerinden tanım paragrafı örnek paragraflar üzerinden incelenecek ve birlikte bir tanım paragrafı yazılacaktır.
10 Tanımlama türündeki kısa deneme ve çeşitleri hakkında bilgi verildikten ve örnekler incelendikten sonra bu türde bir kısa deneme yazılacaktır.
11 Sınıflandırma türündeki kısa deneme hakkında bilgi verildikten ve örnekler incelendikten sonra bu türde kısa denemeler yazılacaktır. Ayrıca sınıflandırma prensibi ve nasıl yazılacağı hakkında bilgi verilecektir.
12 İkna türündeki kısa deneme ve ikna yöntemleri hakkında bilgi verildikten ve örnekler incelendikten sonra bu türde kısa denemeler yazılacaktır.
13 Giriş, sonuç ve başlık yazma yöntemleri ve ayrıca içerik, organizasyon, yazım yanlışlarını tespit etme ve düzeltme hakkında bilgi verilecektir.
14 Mekanikler, noktalama işaretleri, dil bilgisi hatalarını tespit etme ve düzeltme ve kelime seçimi hakkında bilgi verilecektir.Ayrıca öğrenilenlerin pekiştirilmesi amacıyla farklı türlerde kısa deneme yazma çalışmaları yapılacaktır.

Zemach, D.E. & Broudy, D & Valvona, C. 2021. Writing Research Papers: From Essay to Research Paper. Macmillan.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Takım/Grup Çalışması 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 4 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 4 24
Toplam İş Yükü (saat) 78

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 4 5
ÖÇ 2 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek