Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EGEN206 | Mikrobiyoloji | Ders | 2 | 4 | 6.00 | 3.00 |
Lisans
Temel Mikrobiyolojik kavramlar ve prensiplerinın öğretilmesi ve bu kavramların biyoproses mühendisliği ile ilişkilendirilmesinin sağlanması. Önemli endüstriyel ve ekolojik mikroorganizma gruplarının tanıtılması.
1 | Mikroorganizmalar hakkında genetik bilgiler, fermentasyonla kimyasal maddelerin ve diğer bazı ürünlerin üretimi, biyoteknolojik metodları uygular |
Birinci Öğretim
Yok
Prokaryot, ökaryot ve virüslerde hücre yapısı ve fonksiyonu, mikroorganizmaların kültür ve metabolik özellikleri, mikrobiyal büyüme, mikrobiyal genetiğe giriş, mikrobiyal evrim ve sistematik, mikroorganizmaların taksonomik tanımı, mikrobiyal ekosistemler. Ders boyunca laboratuvar çalışması olacaktır. Ogrenciler endustriyel sistemlerde mikroorganizmalarin kullanimini pratik ders uygulamalariyla goreceklerdir.
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Endüstriyel mikrobiyolojinin tarihçesi, sanayide kullanılan mikroorganizmalar | ||
2 | Endüstriyel mikrobiyolojide kullanılan reaktörler,fermentasyonda kullanılan mikroorganizmaların beslenmeleri | ||
3 | Endüstriyel mikrobiyolojide kullanılan mikroorganizmaların saklanma yöntemleri, genetik bilgiler | ||
4 | Mikroorganizmalardan elde edilen ürünler, organik asitlerin üretimi | ||
5 | Organik çözücülerin fermentasyon yolu ile üretimi, aminoasitlerin mikrobiyolojik yolla üretimi | ||
6 | Polisakkaritlerin mikrobiyolojik yolla üretimi,antibiyotiklerin mikrobiyolojik yolla üretimi | ||
7 | Tek hücre proteini üretimi, gıda maddelerinin üretimi ve alkollü içkilerin üretimi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Mikroorganizmaların biyogaz oluşumundaki önemi | ||
10 | Biyolojik insektisidlerin elde edilmesi | ||
11 | Mikroorganizmaların yardımı ile atıkların temizlenmesi ve değerlendirilmesi | ||
12 | Vitaminlerin mikroorganizmalar vasıtasıyla elde edilmesi | ||
13 | Fermentasyonla kimyasal maddelerin elde edilmesi | ||
14 | Fermentasyonla kimyasal maddelerin elde edilmesi | ||
15 | Final |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Laboratuvar Sınavı | 7 | 1 | 7 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 1 |