Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EGST423 | A la Carte Uygulamaları | Seçmeli Ders Grubu | 4 | 7 | 6.00 | 3.00 |
Lisans
Türkçe
Öğrencilerin meslek hayatlarına iyi bir katkıyı yapmak, mutfak bilgi ve becerilerini çok fazla pratik yaparak en iyi duruma getirmeyi ve reel sektörde karşısına çıkabilecek olası problemleri çözme yeteneğini geliştirmeyi amaçlar.
Mustafa TEZEL
1 | Ala Carte menülerini yazmayı öğrenir ve uygular |
2 | A la carte menü reçetelerini yazmayı, hesaplamayı ve menü fiyatlandırma yöntemlerini öğrenir ve uygular. |
3 | A la carte mice en place ve a lâ minute tekniklerini pratik yapmayı öğrenir ve uygular. |
4 | A la carte menüye uygun malzeme talep etme, satın alma, depolama ve hazırlama süreçlerin uygular |
5 | Yapılan yemeğe göre kullanılan malzeme araç gereç çeşitlerini bilir ve kullanır. |
6 | A la carte mutfak teknik ve methodları öğrenir ve uygular |
Birinci Öğretim
Yok
Bu ders öğrencilere daha öceki derslerde almış bilgileri pekiştirerek, profesyonel mutfak maliyet hesaplama, satın alma, tedarik etme ve saklama prensiplerini ve A la carte mönülerin standart reçetelerini planlama, geliştirme ve sunum fırsatı yapmayı içerir.
Hafta | Teorik | Uygulama | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Derse giriş, Menü türleri ve A la carte menü tanımı, menü planlama ,reçete yazımı ve fiyatlandırma yöntemleri | |||
2 | A la carte tabak prezentasyonu çalışmaları | Öğretim görevlisine ait reçeteler | ||
3 | A la carte sıcak ve soğuk başlangıç tabak teknikleri | Öğretim görevlisine ait reçeteler | ||
4 | A La carte menü ara sıcak ve garnitür pratik uygulama çalışmaları | Öğretim görevlisine ait reçeteler | ||
5 | A La carte ana yemek ve garnitür uyumu eşleştirme çalışmaları | Öğretim görevlisie ait reçeteler | ||
6 | A La carte tatlı çalışmaları | Öğretim görevlisine ait reçeteler | ||
7 | A la carte menü planlama ve uygulama | Öğretim görevlisine ait reçeteler | ||
8 | Ara Sınav | |||
9 | A la carte Ürün geliştirme ve standardizasyon çalıştırmaları | Öğrenciye ait reçeteler | ||
10 | A la carte Ürün geliştirme ve standardizasyon çalıştırmaları | Öğrenciye ait reçeteler | ||
11 | A la carte menü mice en place and a lâ minute çalışmaları | Öğrenciye ait reçeteler | ||
12 | A la carte menü mice en place and a lâ minute çalışmaları | Öğrenciye ait reçeteler | ||
13 | A la carte menü mice en place and a lâ minute çalışmaları | Öğrenciye ait reçeteler | ||
14 | A la carte menu mice en place and a lâ minute studies | Öğrenciye ait reçeteler | ||
15 | Final |
A La Carte1 Apr 2005 by Maria Villegas, Cuisine a la Carte2 Jun 1983 by Anton Mosimann and Quentin Crewe, John Wiley & Sons Inc 2006 The Culinary Institute of America P. Montagné (Ed) 1938 larousse gastronomique Pedersen, L.B. (2012). Creativity In Gastronomy. Copenhagen Business School. Robuchon, J. (2005). Larousse Gastronomique. Paris, İstanbul: Oğlak Yayınları. Waldee, L. M. (2002). Cooking e French Way. Minneapolis: Lerner Publications Company. Institut Paul Bocuse ( 2016) - Institut Paul Bocuse Gastronomique Bérard, L., Marchenay, P., 2004, Les produits de terroir, entre cultures et réglements,
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 2 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 4 | 4 |
Final Sınavı | 1 | 4 | 4 |
Takım/Grup Çalışması | 7 | 15 | 105 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 9 | 2 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 151 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 4 | 3 | 5 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 |
ÖÇ 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 |
ÖÇ 5 | 2 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 |
ÖÇ 6 | 1 | 5 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |