GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EGST330 Zeytin ve Zeytinyağı Seçmeli Ders Grubu 3 6 6.00 3.00

Lisans


Türkçe


Kaliteli sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi için gerekli koşulların bilinmesi ve doğal beslenmeye katkısı bakımından güvenli gıda bilincinin kazandırılması


Dr. Öğr. Üyesi Berna ÖZTÜRK


1 Zeytin ve zeytinyağının tarihini ve kültürünü bilir.
2 Zeytin ve zeytinyağının kalite kriterleri ve değerlendirilmesi hakkında bilgi sahibidir ve duyusal analiz değerlendirmesi yapabilir.
3 Zeytin ve zeytinyağının sağlık açısından önemini bilir.
4 Zeytin ve zeytinyağının ekonomideki yerine hakimdir.
5 Ülkemiz zeytin çeşitliliğinin kültürümüze katkılarının önemini bilir.

Birinci Öğretim



Yok


Bu ders zeytin ile zeytinyağının tarihçesi, tarımı, ekonomik değeri, ticarileştirilmesi, üretim yöntemleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri, duyusal analizi, zeytin ve zeytinyağında meydana gelen bozulmalar ve kültür ve sanatta zeytinin yeri konularını kapsamaktadır.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Zeytin ve Zeytinyağının Tarihçesi ve Coğrafyası
2 Zeytin Ağacının Özellikleri
3 Zeytinin Ekolojik Şartları
4 Zeytin Çeşitleri ve Hasadı
5 Sofralık Zeytin Üretim Yöntemleri
6 Zeytinin Yağa İşlenmesi ve Depolanması
7 Zeytinyağının Kalite Kriterleri ve Sınıflandırılması
8 Ara Sınav
9 Zeytin ve Zeytinyağı Ekonomisi ve Tüketimi
10 Zeytin ve Zeytinyağının Sağlıklı Beslenme Açısından Önemi
11 Zeytin ve Zeytinyağının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
12 Zeytin ve Zeytinyağında Meydana Gelen Bozulmalar
13 Zeytin ve Zeytinyağının Duyusal Analizi
14 Kültür ve Sanatta Zeytin ve Zeytinyağı
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Performans 14 3 42
Ev Ödevi 1 24 24
Toplam İş Yükü (saat) 154

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 1 3 2 3 4 4 3 2 3 3 1 2 2 3 1
ÖÇ 2 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 2 2 3 4 5
ÖÇ 3 1 5 3 4 5 3 4 4 5 4 1 2 4 3 4
ÖÇ 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 2 2 5 4 5
ÖÇ 5 1 3 4 5 5 5 5 5 5 5 1 2 5 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek