GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EGST323 İtalyan Mutfağı Uygulamaları Seçmeli Ders Grubu 3 5 6.00 3.00

Lisans



Bu derste temel İtalyan teknikleri öğretilerek, İtalyan mutfak kültürü ve yemekleri uygulamalı olarak gösterilecektir.


Ogr. Gor. Didem ENDEROGLU


1 İtalyan mutfağının genel özelliklerini açıklar/sıralar.
2 İtalyan mutfağının pişirme yöntemleri öğrenir.
3 İtalyan mutfağında kullanılan malzeme araç gereç çeşitlerini bilir ve kullanır.
4 İtalyan mutfağının temel reçetelerini açıklar/sıralar.

Birinci Öğretim


-


-


İtalyan Yemek Kültürü, Italyan Pişirme Teknikleri, Italyan Kahvaltı Ürünleri, Makarnalar, Pizzalar, Tahıllar, Risotto Yapımı, Bakliyatların Kullanımı, Tatlılar, Meyveler, Italyan Kültüründe Peynirler, Şaraplar, Italyan Menü Planlaması


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 İtalyan yemek kültürü Teorik
2 İtalyan pişirme teknikleri ve tatların algılanması. Mutfakta Uygulama
3 İtalyan kahvaltı ürünleri Mutfakta Uygulama
4 İtalyan mutfağında kullanılan soslar ve yapılışları Mutfakta Uygulama
5 Makarnalar Mutfakta Uygulama
6 Makarnalar Mutfakta Uygulama
7 Pizzalar Mutfakta Uygulama
8 Ara Sınav
9 Tahıllar- Risotto yapımı Mutfakta Uygulama
10 İtalyan yemeklerinde bakliyat kullanımı ve sebze yemekleri Mutfakta Uygulama
11 Tatlılar Mutfakta Uygulama
12 İtalya'da tüketilen meyveler, pişirme teknikleri ve yemekleri Mutfakta Uygulama
13 İtalya'da üretilen peynir ve şarapların yemeklerdeki yeri Mutfakta Uygulama
14 İtalyan tadım menüsü planlama ve üretimi Mutfakta Uygulama
15 Final

-



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 3 21
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 4 56
Ev Ödevi 2 8 16
Toplam İş Yükü (saat) 139

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 4 4 4 3 4 2 2 1 1 1 1 3 5 5
ÖÇ 2 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
ÖÇ 3 4 3 4 4 3 3 3 1 1 2 1 1 1 5 5
ÖÇ 4 4 4 2 4 2 4 2 1 1 1 1 1 1 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek