GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
EPSI332 Sensation and Perception Seçmeli Ders Grubu 3 6 6.00 3.00

Lisans


İngilizce


Bu ders, lisans öğrencilerini kendi duyularıyla tanıştırmayı amaçlayan seçmeli bir derstir. Temel olarak, aşağıdaki geçici programdaki detaylı akışta açıklandığı üzere, insanın duyusal ve algısal deneyimi vurgulanmakta ve bu deneyimin nörobilimsel temelleri irdelenmektedir. Böylelikle, öğrenciler duyu araçları ve organları hakkında bir ön anlayışa sahip olmaları, şeylerin nasıl algılandığı bunların nasıl ölçüldüğü irdelenecektir. Çünkü duyum ve algı çalışmalarında sorulan sorular bilimsel olduğu kadar felsefi nitelik de taşımaktadır.


Efe Ersoy


1 Öğrenciler duyu araçları ve organları hakkında bir ön anlayışa sahip olmaları, şeylerin nasıl algılandığı bunların nasıl ölçüldüğü irdelenecektir. Çünkü duyum ve algı çalışmalarında sorulan sorular bilimsel olduğu kadar felsefi nitelik de taşımaktadır.

Birinci Öğretim


-


Öğretim elemanı birincil ders materyallerini Sanal Kampüs'e yükleyecektir. Böylece haftalık okumalara çevrimiçi olarak erişilebilecektir. Ders slaytları da ders saatinden sonra Sanal Kampüs'e yüklenecektir. Notlandırılmasa bile, sınıf performansı bu dersin önemli bir yönüdür. Sınıf performansı; derse hazırlık, düzenli devam ve dönem boyunca katılımı içerir. O gün sınıfta ele alacağımız metin yanınızda yoksa katılımın imkansız olduğunu unutmayınız. Derste işlediğimiz konulara göre 1 ara sınav ve bir final sınavına yapılacaktır. Konu başlıklarının ve ara sınav kılavuzlarının dağılımı ve final sınavının yapısı önümüzdeki haftalarda sınıfta tartışılacaktır (Vize ve Final sınav tarihleri: TBA). Ara sınav ve final sınavı dersin notunu oluşturur.


Bu ders hem sınıfta canlı olarak hem de Microsoft Teams aracılığıyla çevrimiçi olarak sunulacak hibrit bir derstir. Böylelikle öğrenciler hem çevrimiçi ortamda hem de sınıfta bulunarak derse katılabileceklerdir. Sınıflar, aşağıdaki haftalık programda belirtildiği gibi bu konularla ilgili interaktif dersler ve sınıf tartışmalarından oluşacaktır. Bunun geçici bir program olduğunu ve yapının değişebileceğini unutmayınız. Öğretim elemanı dersin akışıyla ilgili dönem boyunca yapılabilecek olası değişiklikleri zamanında açıklayacaktır. Teorik içerik de zaman zaman ek materyaller ile zenginleştirilecektir, Öğrencilerin derslere düzenli olarak katılmaları ve sınıfa gelmeden önce verilen okumaları tamamlamaları beklenmektedir.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 1.Hafta Genel bakış ve giriş 2.Hafta Görmede İlk Adımlar: Işıktan Nöral Sinyallere 3.Hafta Mekansal Görüş: Noktalardan Çizgilere 4.Hafta Nesneleri Algılama ve Tanıma 5.Hafta Renk Algısı 6.Hafta Uzay Algısı ve Binoküler Görme 7.Hafta Dikkat ve Görüntü Algısı 8.Hafta Bugün ders yok! Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun! Ara Sınav: 21 Nisan Hafta9 Hareket Algılama Hafta10 İşitme: Fizyoloji ve Psikoakustik Hafta11 Bugün için ders yok! Bayram Tatili! Week12 Dokunma Hafta 13 Koku Alma Hafta14 Tat Alma Final Sınavı: TBA

➢ Wolfe, J.M., Kluender, K.R. & Levi, D.M2012. (2012). Sensation and Perception – 3rd ed. Sunderland, MA: Sinauer Associates, Inc.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 4 10 40
Final Sınavı 4 10 40
Quiz 1 10 10
Soru-Yanıt 1 10 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 3 21
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 3 21
Toplam İş Yükü (saat) 142

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek