Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Fermantasyonun tanımını ve çeşitlerini açıklayabilir. |
2 |
Eskitilen damıtık alkollü içki teknolojisini açıklayabilir. |
3 |
Likör, Malt, Bira ve Şarap üretim teknolojisinin kalite unsurlarını bilir. |
4 |
Sofralık zeytin çeşitlerini ve üretim teknolojilerinin inceliklerini bilir. |
5 |
Sirke, turşu ve boza üretim yöntemlerini uygulayabilir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Fermentasyonun tanımı, mikroorganizmaları ve çeşitleri |
|
|
2 |
Etil alkol fermantasyonun kinetiği ve hammaddeleri |
|
|
3 |
Eskitilen damıtık alkollü içki teknolojisi |
|
|
4 |
Eskitilmeyen damıtık alkollü içki teknolojisi |
|
|
5 |
Likör üretim teknolojisi |
|
|
6 |
Malt üretim teknolojisi |
|
|
7 |
Bira üretim teknolojisi |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Şarap üretim teknolojisi I |
|
|
10 |
Şarap üretim teknolojisi II |
|
|
11 |
Sirke üretim teknolojisi |
|
|
12 |
Zeytin üretim teknolojisi I |
|
|
13 |
Zeytin üretim teknolojisi II |
|
|
14 |
Turşu, boza ve diğer fermente ürünler |
|
|
15 |
Final |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
75 |
Ev Ödevi |
1 |
25 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
4 |
4 |
Final Sınavı |
1 |
4 |
4 |
Quiz |
1 |
4 |
4 |
Derse Katılım |
14 |
4 |
56 |
Performans |
15 |
3 |
45 |
Ev Ödevi |
4 |
3 |
12 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
125
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek