GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Fermantasyonun tanımını ve çeşitlerini açıklayabilir.
2 Eskitilen damıtık alkollü içki teknolojisini açıklayabilir.
3 Likör, Malt, Bira ve Şarap üretim teknolojisinin kalite unsurlarını bilir.
4 Sofralık zeytin çeşitlerini ve üretim teknolojilerinin inceliklerini bilir.
5 Sirke, turşu ve boza üretim yöntemlerini uygulayabilir.



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Fermentasyonun tanımı, mikroorganizmaları ve çeşitleri
2 Etil alkol fermantasyonun kinetiği ve hammaddeleri
3 Eskitilen damıtık alkollü içki teknolojisi
4 Eskitilmeyen damıtık alkollü içki teknolojisi
5 Likör üretim teknolojisi
6 Malt üretim teknolojisi
7 Bira üretim teknolojisi
8 Ara Sınav
9 Şarap üretim teknolojisi I
10 Şarap üretim teknolojisi II
11 Sirke üretim teknolojisi
12 Zeytin üretim teknolojisi I
13 Zeytin üretim teknolojisi II
14 Turşu, boza ve diğer fermente ürünler
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 75
Ev Ödevi 1 25
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 4 4
Final Sınavı 1 4 4
Quiz 1 4 4
Derse Katılım 14 4 56
Performans 15 3 45
Ev Ödevi 4 3 12
Toplam İş Yükü (saat) 125

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek