Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Pastacılık tarihini bilir. |
2 |
Tatlı ve tuzlu kurabiyeleri öğrenir ve yapabilir. |
3 |
Tartlar ve payları öğrenir ve yapabilir. |
4 |
Mayalı hamurları öğrenir. |
5 |
Ekmek çeşitlerini öğrenir ve yapabilir. |
6 |
Dökme hamurları öğrenir ve yapabilir. |
7 |
Soslar, şuruplar ve kremaları öğrenir ve yapabilir. |
8 |
Temel pasta yapımını öğrenir. |
9 |
Geleneksel kekleri öğrenir ve yapabilir. |
10 |
Cheese kekleri öğrenir ve yapabilir. |
11 |
Çikolata yapım tekniklerini öğrenir. |
12 |
Sütlü tatlıları öğrenir ve yapabilir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Dünya Pastaları Sacher – Napollion |
|
|
2 |
Farklı Bisküvi Teknikleri – Cigarette Biscuit |
|
|
3 |
Farklı Bisküvi Teknikleri – Pyramide ve Rulo Pasta |
|
|
4 |
Ekşi Mayalı Ekmek Üretimi |
|
|
5 |
Çikolata Uygulama |
|
|
6 |
Çikolata Uygulama |
|
|
7 |
Macaron ve Marshmallow |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Restoran Tatlıları |
|
|
10 |
Katlı pastalar |
|
|
11 |
Türk Tatlıları |
|
|
12 |
İleri Ekmek Teknikleri |
|
|
13 |
Türk Kahvaltılık Ekmekleri |
|
|
14 |
Beze ile Bisküli Pastalar |
|
|
15 |
Final |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
2 |
2 |
Final Sınavı |
1 |
2 |
2 |
Derse Katılım |
14 |
3 |
42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
7 |
3 |
21 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
Ev Ödevi |
2 |
6 |
12 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
121
|
|
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |
ÖÇ 7 |
ÖÇ 8 |
ÖÇ 9 |
ÖÇ 10 |
ÖÇ 11 |
ÖÇ 12 |
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek