GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Pastacılık tarihini bilir.
2 Tatlı ve tuzlu kurabiyeleri öğrenir ve yapabilir.
3 Tartlar ve payları öğrenir ve yapabilir.
4 Mayalı hamurları öğrenir.
5 Ekmek çeşitlerini öğrenir ve yapabilir.
6 Dökme hamurları öğrenir ve yapabilir.
7 Soslar, şuruplar ve kremaları öğrenir ve yapabilir.
8 Temel pasta yapımını öğrenir.
9 Geleneksel kekleri öğrenir ve yapabilir.
10 Cheese kekleri öğrenir ve yapabilir.
11 Çikolata yapım tekniklerini öğrenir.
12 Sütlü tatlıları öğrenir ve yapabilir.



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Dünya Pastaları Sacher – Napollion
2 Farklı Bisküvi Teknikleri – Cigarette Biscuit
3 Farklı Bisküvi Teknikleri – Pyramide ve Rulo Pasta
4 Ekşi Mayalı Ekmek Üretimi
5 Çikolata Uygulama
6 Çikolata Uygulama
7 Macaron ve Marshmallow
8 Ara Sınav
9 Restoran Tatlıları
10 Katlı pastalar
11 Türk Tatlıları
12 İleri Ekmek Teknikleri
13 Türk Kahvaltılık Ekmekleri
14 Beze ile Bisküli Pastalar
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 3 21
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Ev Ödevi 2 6 12
Toplam İş Yükü (saat) 121

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
ÖÇ 8
ÖÇ 9
ÖÇ 10
ÖÇ 11
ÖÇ 12
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek