GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Fransız mutfağının özelliklerini açıklar
2 Fransa bölgesel mutfak özelliklerini açıklar
3 Fransız mutfağı tekniklerini açıklar ve uygulama yapabilir.
4 Fransız mutfağı temel reçetelerini açıklar ve uygular
5 Fransa mutfağına Aoc(Appelation d'Origine Controlee ) ürünler hakkında bilgi sahibidir



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Fransız mutfağına giriş, Fransa tarihi, coğrafyası ve mutfak kültürü hakkında genel bilgiler
2 Fransız mutfağı Kuru Pişirme Teknikleri ve Islak pişirme teknikleri
3 Fond ,Broth, Fransız mutfağına ait bölgesel çorbalar ve Consomme prepations techniques
4 Bölgesel pate ve terrinlerin hazırlama teknikleri
5 Kümes hayvanları hazırlama tekkniği ve soslar ile eşleştirilmesi (Confit,Rilette )
6 Av hayvanları hazırlama tekniği ve soslar ile eşleştirilmesi. ( ballantine and galantine )
7 Yöresel mutfağın hazırlanması ve sunumu
8 Ara sınav
9 Et yemeklerin hazırlanışı ve sunumu, soslar ile eşleştirilmesi
10 Kabuklu Deniz ürünleri hazırlanışı ve sunumu, soslar ile eşleştirilmesi ( Court bullion, Thermidor, Mouclade )
11 Fransız custard tatlıların hazırlanışı ve sunumu
12 Fransız Mousseların hazırlanışı ve sunumu
13 Sebze yemekleri ve Escargots hazırlanışı sunumu soslar ile eşleştirilmesi
14 Fransız şarap, peynir ve yemekler ile eşleştirilmesi
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 10 10
Final Sınavı 8 10 80
Uygulama/Pratik 1 10 10
Soru-Yanıt 1 10 10
Takım/Grup Çalışması 3 10 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek