GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 gıda teknolojisinde öğrencilere gıdaya dair tüm ayrıntıları öğretmek
2 gıdanın işlenmesi ve depolanması sırasında yapısında meydana gelen değişimlerin öğrenilmesi
3 Gıdaların üretimi, depolanması, ambalajlanması, dağıtımı ile besin değeri yüksek, güvenli gıdaların tüketimi ile ilgilenir
4 Gıdaların üretilmesi ve işlenmesi muhafazası, gıda toksikolojisi, mikrobiyolojisi ve gıda teknolojisi gibi bilim dallarıyla bir aradadır.



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 gıda kimyası
2 karbonhidratlar
3 proteinler ve yağlar
4 vitamin, mineral ve su
5 gıda katkı maddeleri
6 gıda muhafaza yöntemleri
7 tahıl teknolojisi
8 ARA SINAV
9 süt ve ürünleri teknolojisi
10 meyve ve sebze teknolojisi
11 yağ teknolojisi
12 et ve et ürünleri teknolojisi
13 duyusal analiz
14 özel gıdalar teknolojisi ve ürün geliştirme ve optimizasyon
15 FİNAL



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 30 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 35 35
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 35 35
Ev Ödevi 1 23 23
Toplam İş Yükü (saat) 125

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek