Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
gıda teknolojisinde öğrencilere gıdaya dair tüm ayrıntıları öğretmek |
2 |
gıdanın
işlenmesi ve depolanması sırasında
yapısında meydana gelen değişimlerin öğrenilmesi |
3 |
Gıdaların üretimi, depolanması,
ambalajlanması, dağıtımı ile besin değeri
yüksek, güvenli gıdaların tüketimi ile ilgilenir |
4 |
Gıdaların üretilmesi ve işlenmesi muhafazası,
gıda toksikolojisi, mikrobiyolojisi ve gıda
teknolojisi gibi bilim dallarıyla bir aradadır. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
gıda kimyası |
|
|
2 |
karbonhidratlar |
|
|
3 |
proteinler ve yağlar |
|
|
4 |
vitamin, mineral ve su |
|
|
5 |
gıda katkı maddeleri |
|
|
6 |
gıda muhafaza yöntemleri |
|
|
7 |
tahıl teknolojisi |
|
|
8 |
ARA SINAV |
|
|
9 |
süt ve ürünleri teknolojisi |
|
|
10 |
meyve ve sebze teknolojisi |
|
|
11 |
yağ teknolojisi |
|
|
12 |
et ve et ürünleri teknolojisi |
|
|
13 |
duyusal analiz |
|
|
14 |
özel gıdalar teknolojisi ve ürün geliştirme ve optimizasyon |
|
|
15 |
FİNAL |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
1 |
30 |
30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
35 |
35 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
35 |
35 |
Ev Ödevi |
1 |
23 |
23 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
125
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek