Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | Kredi |
---|---|---|---|---|---|---|
EDIS213 | Beslenme | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2.00 | 2.00 |
Lisans
Öğrencilerin çeşitli besin öğelerini (karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler, mineraller ve su) öğrenerek ve ,menü planlama ilke ve prensiplerine hakim olarak farklı çeşitlerde yemek listesi ve standart reçete hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmaktır.
Dr. Öğr. Üyesi Gamze Şanlı Ak
1 | öğrencilere sağlıklı beslenme ilkeleri ve pişirme tekniklerinin aktarılması. |
2 | 2 öğrencilere menü planlama ve tasarımının öğretilmesi |
3 | 3 öğrencilere farklı çeşitlerde yemek listesi ve standart reçete hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmak |
4 | 4 Öğrenci temel beslenme ilkeleri hakkında doğru bilgi sahibi olabilecektir. |
Birinci Öğretim
Yok
sağlıklı beslenme ilkeleri ve pişirme tekniklerinin öğrencilere aktarılması. menü planlama ve tasarımının öğretilmes
Hafta | Teorik | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | beslenme ilkeleri nutrition principles | ||
2 | karbonhidratlar | ||
3 | proteinler | ||
4 | yağlar | ||
5 | vitaminler | ||
6 | mineraller ve su | ||
7 | besin grupları | ||
8 | ARA SINAV | ||
9 | enerji metabolizması | ||
10 | menü kavramı | ||
11 | menü planlama | ||
12 | yemek planlama | ||
13 | menü kartları | ||
14 | menu tasarımı | ||
15 | Final sınavı |
Menü ve Yönetim, Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Hançer,Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Öğr. Gör. Nazife Küçükaslan,Prof. Dr. Sıdıka BULDUK
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 12 | 1 | 12 |
Deney | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 39 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |