Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Gıda ve teknoloji kavramlarını açıklayarak hammadde - süreç ilişkisini yorumlar. |
2 |
Gıda maddelerinin ve işlenme süreçlerinin tarihsel gelişimini sıraya koyar. |
3 |
Kontaminasyon kontrolünü öğrenir |
4 |
Gıdaların bozulmasına neden olan etmenleri sınıflandırır. |
5 |
Pastörizasyon, sterilizasyon, termizasyon kavramlarını açıklayarak teknolojik uygulamalarını kavrar. |
6 |
Kurutma teknolojisinde kullanılan geleneksel ve güncel yöntemleri bilir. |
7 |
Modifiye Atmosferde Paketleme kavramını tanımlar. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Gıda teknolojisinin tarihsel gelişimi, Gıdalarda bulunan makro ve mikro bileşenler |
|
|
2 |
Gıda hammaddeleri ve temel bileşenleri |
|
|
3 |
Gıdalarda bozulma kavramı ve bozulmaya neden olan faktörler |
|
|
4 |
Gıda muhafazasında temel ilkeler |
|
|
5 |
Soğutarak ve dondurarak muhafaza |
|
|
6 |
.Isıl yöntemlerle muhafaza |
|
|
7 |
Gıdaların geleneksel yöntemlerle muhafazası |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Gıda muhafazası amacıyla gıda katkı maddelerinin kullanımı |
|
|
10 |
Gıdaların kurutulması |
|
|
11 |
Gıda muhafazasında güncel teknikler (Işınlama teknolojisi, RF ve MW ısıtma, Yüksek basınç uygulamaları) |
|
|
12 |
.Gıda muhafazasında güncel teknikler (Ohmik ısıtma, PEF uygulamaları, ultrases uygulamaları) |
|
|
13 |
Gıdalarda kalitenin kontrolü |
|
|
14 |
Gıdaların depolanması |
|
|
15 |
Fina Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Laboratuvar |
4 |
4 |
16 |
Deney |
4 |
4 |
16 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
6 |
6 |
36 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
8 |
10 |
80 |
Rapor |
1 |
1 |
1 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
151
|
|
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |
ÖÇ 7 |
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek