GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Asya mutfağı yemek ve tarihsel kültürünü öğrenir.
2 Çin , Japonya Güney kore, Tayland Hindistan, Endonezya ve diğer Asya mutfak kültürleri uygulamalı olarak öğrenir.
3 Asya mutfağına özel ürünleri ve malzeme, ekipmanlarını öğrenir.



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Asya mutfağına giriş, mutfakların tarihsel kültürü. ekipmanların ve Asya mutfağı ürünlerini öğrenme ve tanıma
2 Asya mutfağı'na ait bölgesel pirinç türleri ve geleneksel pişirme teknikleri
3 Asya mutfağı'na ait bölgesel noodle türleri ve geleneksel pişirme teknikleri
4 Çin mutfağı pratik ve uygulama
5 Japonya mutfağı pratik ve uygulama
6 Bölgesel Ramen yapımı ve pişirme teknikleri
7 Sushi ve sashimi yapımı ve pratik uygulamalar
8 Ara Sınav
9 Tayland mutfağı pratik ve uygulama
10 Kore mutfağı pratik ve uygulama
11 Endonezya mutfağı pratik ve uygulama
12 Hindistan mutfağı pratik ve uygulama
13 Malezya mutfağı pratik ve uygulama
14 Diğer asya mutfakları Iran, Afganİstan, Pakistan Kazakistan ,Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan mutfağı pratik ve uygulama mutfakları pratik ve uygulama
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 5 5 25
Derse Katılım 14 4 56
Uygulama/Pratik 11 3 33
Tartışma 13 2 26
Takım/Grup Çalışması 3 2 6
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 2 4
Toplam İş Yükü (saat) 180

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek