GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
0 0 0 0

Lisans





1 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yönetim, pazarlama, üretim ve finans konularında bilgi sahibidir.
2 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
3 Gastronomi ve mutfak sanatları kapsamında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasını tasarlar ve işletir
4 Gastronomi ve mutfak sanatları alanının gelişimine katkı sağlayacak projelerde görev alır.
5 Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık sorun ve konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar ve kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.



Yok



Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 IS GUVENLIGI
2 HIJYEN VE GIDA GUVENLIGI
3 MUTFAK EKIPMANLARI
4 Temel kesim teknikleri
5 STOKLAR
6 CORBALAR
7 BAGLAYICILAR
8 Ara Sınav
9 Soslar ile ilgili teorik bilgiler ve uygulamaları
10 YUMURTALAR
11 BAKLAGILLER
12 PATATESLER
13 SANDVICLER
14 Nişastalar ile ilgili teorik bilgiler ve uygulamaları
15 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 40 40
Final Sınavı 1 60 60
Derse Katılım 1 1 1
Gözlem 1 17 17
Gösterme 1 30 30
Proje Hazırlama 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek