GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
ORTV265 Film Yapımı I Ders 2 3 3.00 3.00

Önlisans


Türkçe


Film yapım aşamaları üzerinde durularak bir proje üretiminin bütünsel olarak düşünülmesi ve kavranılması sağlanacaktır. Bu aşamaların öğrencilerin üretecekleri kısa filmlerde uygulanması amaçlanmaktadır.


Dr. Öğr. Üyesi Metin YASAN


1 Alanındaki güncel bilgiler ile temel düzeydeki kuramsal, uygulamalı bilgilere sahip olur ve alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal, uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanır.
2 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir. Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilir.
3 TV kuruluşları, prodüksiyon şirketleri ve reklam ajanslarının gerçekleştireceği değişik türdeki yapımlarda yer alabilecek donanıma sahip olur.
4 Değişik türdeki yapımları anlamaya ve eleştirebilmeye yönelik estetik bir bakış açısı geliştirir.
5 Değişik türdeki yapımları gerçekleştirmek için ekip çalışmalarında göre alabilir.

Birinci Öğretim


Yok


-


Bir fikrin logline aşamasından, sinopsis, tretman ve senaryo olarak geliştirilmesiyle yola çıkılan yapım-öncesi süreç yapım ve yapım-sonrası aşamalar takip edilerek senaryonun film olarak gerçekleştirildiği süreç izlenecektir.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Aşamalar Bir fikri logline, sinopsis, tretman ve senaryo aşamasından geçirerek proje dosyası hazırlanacak.
2 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Bir fikri logline, sinopsis, tretman ve senaryo aşamasından geçirerek proje dosyası hazırlanacak.
3 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Bir fikri logline, sinopsis, tretman ve senaryo aşamasından geçirerek proje dosyası hazırlanacak.
4 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Bir fikri logline, sinopsis, tretman ve senaryo aşamasından geçirerek proje dosyası hazırlanacak.
5 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Bir fikri logline, sinopsis, tretman ve senaryo aşamasından geçirerek proje dosyası hazırlanacak.
6 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Bir fikri logline, sinopsis, tretman ve senaryo aşamasından geçirerek proje dosyası hazırlanacak.
7 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Bir fikri logline, sinopsis, tretman ve senaryo aşamasından geçirerek proje dosyası hazırlanacak.
8 Ara Sınav Hazırlanan proje dosyası teslim edilecek.
9 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Çekim Senaryosunun Oluşturulması Kurmaca ve Belgesel İçin Yapım Planlaması ve Örnekler
10 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Çekim Senaryosunun Oluşturulması Kurmaca ve Belgesel İçin Yapım Planlaması ve Örnekler
11 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Yapım Çalışmaları
12 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Yapım Çalışmaları
13 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Yapım-Sonrası
14 Yapım-Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası Yapım-Sonrası
15 Yıl Sonu Sınavı Yapım-Sonrası

Charlotte Worthinghton, Film Yapımı Temelleri - Yapım; Jim Piper, Kısa Film Yapımı; Dale Newton, Dijital Film Yapımı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 20 20
Final Sınavı 1 40 40
Takım/Grup Çalışması 1 20 20
Beyin Fırtınası 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 85

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 3
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 3
ÖÇ 5 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek