GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
OASC282 Beslenme İlkeleri ve Menü Tasarlama Seçmeli Ders Grubu 2 4 4.00 3.00

Önlisans



Öğrencilerin çeşitli besin öğelerini (karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler, mineraller ve su) öğrenerek ve ,menü planlama ilke ve prensiplerine hakim olarak farklı çeşitlerde yemek listesi ve standart reçete hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmaktır.


Dr. Öğr. Üyesi Gamze Şanlı Ak


1 öğrencilere sağlıklı beslenme ilkeleri ve pişirme tekniklerinin aktarılması.
2 öğrencilere menü planlama ve tasarımının öğretilmesi
3 öğrencilere farklı çeşitlerde yemek listesi ve standart reçete hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmak
4 Öğrenci temel beslenme ilkeleri hakkında doğru bilgi sahibi olabilecektir.

Birinci Öğretim



Yok


sağlıklı beslenme ilkeleri ve pişirme tekniklerinin öğrencilere aktarılması. menü planlama ve tasarımının öğretilmesi


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 beslenme ilkeleri
2 karbonhidratlar
3 proteinler
4 yağlar
5 vitaminler
6 mineraller ve su
7 besin grupları
8 ARA SINAV
9 enerji metabolizması
10 menü kavramı
11 menü planlama
12 yemek planlama
13 menü kartları
14 menu tasarımı
15 Final

Menü ve Yönetim, Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Hançer,Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Öğr. Gör. Nazife Küçükaslan,Prof. Dr. Sıdıka BULDUK



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 5 5
Derse Katılım 1 15 15
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 40 40
Ev Ödevi 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 101

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 4 4 5 4 5 4 5 2 4 2 5 4 2 4
ÖÇ 2 5 4 1 4 1 2 4 2 3 4 5 1 5 1 4
ÖÇ 3 5 4 5 4 5 3 5 2 4 2 5 3 5 2 4
ÖÇ 4 2 5 5 4 5 2 1 4 5 2 5 3 5 2 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek