GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
OASC279 Gıda Sektöründe Tedarik Zinciri Seçmeli Ders Grubu 2 3 4.00 3.00

Önlisans



Bu ders öğrencilere etkin tedarik zinciri yönetimi stratejileri anlama ve kullanma becerisini kazandırmayı amaçlar.


Dr. Öğr. Üyesi Esin BALTACI


1 Tedarik zinciri ile ilgili temel kavramları öğrenir.
2 Taşımacılık, depo yönetimi ve stok kontrol yöntemlerini öğrenir.
3 Gıda işletmelerinde masraf ve maliyet kavramını ve maliyet hesabı verilerini yorumlayabilir.
4 Gıda işletmelerinde tedarik zinciri yönetiminde kullanılan bilgi teknolojilerinin önemini ve kullanım alanlarını bilir.
5 Gıda sektöründe toplam kalite yönetiminin tedarik zincirinin her aşamasında sağladığı faydalarını bilir.

Birinci Öğretim



Yok


Tedarik Zinciri Teknolojileri, Bilgi Akışları, Talep ve Sipariş Yönetimi, Müşteri Servisi, Nakliyat, Dağıtım, Operasyonel Fonksiyonları ve barkodlamayı kapsamaktadır.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Tedarik zinciri, arz zinciri ve diğer zincir kavramlari
2 Gıda işletmelerinde tedarik kavramı, tedarik zincirinde yer alan unsurların açıklanması
3 Tedarik zinciri tipleri ve tedarik zinciri yönetimi
4 Gıda işletmelerinde masraf ve maliyet kavramı, maliyet hesabı, kapasite ve başabaş noktası
5 Gıda işletmelerinde tedarik zinciri yönetiminde kullanılan bilgi teknolojileri
6 Kurumsal kaynak planlaması
7 Tedarik zinciri planlama sistemleri
8 Ara Sınav
9 Ürün veri yönetimi
10 Depo yönetim sistemleri
11 Müşteri ilişkileri yönetimi
12 Taşıma yönetim sistemleri
13 Barkodlama teknolojisi
14 Gıda sektöründe tedarik zincirinde toplam kalite yönetimi etkileri
15 Final

Anonim. 2020. Web sitesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kaynak_planlamas%C4%B1 •Anonymous: Web sitesi: https://cscmp.org/ •Benita M. Beamon(1998) “Supply Chain Design and Analysis: Models and Methods”, International Journal of Pro - duction Economics, University of Washington, Industrial Engineering, Seattle, WA. •Dilek, M. S. (2017). Sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi: Gıda sektöründe görgül bir analiz. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya. •Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. İstanbul: Türkmen Kitabevi •Yontar, E., & Ersoz, S. (June 05, 2020). Investigation of Food Supply Chain Sustainability Performance for Turkey's Food Sector. Frontiers in Sustainable Food Systems, 4.https://doi.org/10.3389/fsufs.2020.00068



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 2 4 8
Final Sınavı 1 5 5
Quiz 1 4 4
Derse Katılım 12 3 36
Performans 10 4 40
Ev Ödevi 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 103

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 3 3 2 1 1 1 5 2 1 3 4 4 3
ÖÇ 2 3 4 5 4 4 1 2 5 4 5 2 3 4 3 5
ÖÇ 3 5 5 4 5 4 5 3 4 5 5 4 2 3 4 5
ÖÇ 4 5 4 5 4 3 4 5 3 4 3 5 2 4 2 4
ÖÇ 5 5 4 4 5 4 5 3 4 2 5 5 4 4 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek