GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
ODYL262 Nutrition Principles Ders 2 4 3.00 2.00

Önlisans



The aim of this course is to teach basic nutrition principles in hemodialysis patients.


Emrah İpek


1 Gıda kaynaklarını sınıflandırıp, kaynaklarını ve gereksinimlerini açıklayabilme.
2 Böbrek hastalıklarında diyet tedavisini öğrenmek ve beslenme ile ilgili klinik bulgu ve komplikasyonları ifade etmek.

Birinci Öğretim


-


-


This course covers the topics of food intake and health, carbohydrates, lipids, proteins, nucleic acids, enzymes, energy metabolism, hormones and metabolism, water and minerals, vitamins, food groups, additive elements, chemicals and functional foods probiotics food planning, pregnancy and childbirth feeding childhood obesity, weakness, nutrition issues in hemodialysis patients.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Introduction to Nutrition Science
2 Carbohydrates
3 Fats
4 Proteins, Enzymes and Nucleic Acids
5 Proteins, Enzymes and Nucleic Acids
6 Water and Minerals I
7 Water and Minerals
8 Midterm Exam
9 Fat soluble vitamins
10 Water soluble vitamins
11 Water soluble vitamins
12 Probiotics
13 Food Additives
14 Energy-Metabolism-Calorie Calculator

-



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 25 25
Okuma 1 25 25
Toplam İş Yükü (saat) 75

ÖÇ 1
ÖÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek