GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
OASC265 Mutfak Akımları ve Gelişimi Ders 2 3 3.00 2.00

Önlisans


Türkçe


Dersimizde öğrencilerimize gastronomi sektöründe bugüne kadar etkili olmuş akımları, gelişimleri ve trendleri aktarmak. Bu akımların sektörde sebep olduğu gelişleri incelemek, yıllar içindeki olumlu ve olumsuz etkilerini araştırmak ve gelecek yıllarda sektörde etkili olması beklenen trendlerin incelenmesidir. Bu konulardan bahsederek öğrencilerimizin zihinlerinde gastronomi sektörü ile ilgili yeni ufuklar ve birikimler oluşturmaktır.


Selçuk KARAÇAM


1 Gastronomi sektörünü etkileyen akımların öğrenilmesi.
2 Akımlarım gastronomi sektörüne olumlu ve olumsuz katkılarının sorgulanabilmesi.
3 Gastronomi sektörüne girmek isteyen öğrencilerimizin sektöre bakış açılarının değiştirilmesi.
4 Öğrencilerimizin ufuklarının genişletilmesi.
5 Gastronomi alanına daha entelektüel bakış açısı kazandırmak.
6 Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin projeleri başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek.

Birinci Öğretim


YOK - Bu ders için ön koşul olmaması sebebiyle YOK ibaresi yazılmıştır.


Yok


Dünden bugüne gastronomiyi etkisi altına almış olan tüm trendleri, gelişmeleri ve akımları incelemek. İncelenen akımların sektörel analizlerinin yapılması ve sektörü gelecekte etkileyebilecek koşulları analiz etmek, böylelikle yeni trendlerin tespit edilmesini sağlamaktır.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Ders içeriği ve Fast Food akımı hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
2 Slow Food akımı hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
3 Temalı Restoranlar hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
4 Yöresel Mutfaklar ( Natüralist yaklaşım ) Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
5 Michelin Yıldızlı Restoranalar hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
6 Organik ve Ekolojik Tarım hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
7 Kent Mutfakları hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
8 Ara sınav.
9 Moleküler Gastronomi hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
10 Moleküler Gastronomide kullanılan araç, gereç ve malzemeler hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
11 Yiyecek-İçecek Stilistliği ve Yenilebilir Çiçekler hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
12 Tabak Sunum Teknikleri hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
13 Fast-Casual Restoranlar hakkında bilgilendirme. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
14 Dönemin değerlendirilmesi. Dersin uygulaması bulunmamaktadır.
15 Final sınavı.

Kaynak Kitaplar ve Öğretim Elemanı Ders Notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Soru-Yanıt 1 20 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Okuma 1 30 30
Toplam İş Yükü (saat) 82

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek