Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Önlisans
1 |
Gastronomi bilimi, mutfak sanatları ve yönetimi konularını öğrenir. |
2 |
İş sağlığı ve güvenliği, gıda hijyeni ve güvenliği konusunu öğrenir |
3 |
Mutfak tasarımı ve tiplerini bilir, kurulum süreçi hakkında bilgi sahibidir. |
4 |
Mutfak matematiğinin temel kavramlarını öğrenir ve uygulayabilir |
5 |
Büyük ve küçük Mutfak ekipmanları öğrenir |
6 |
Yiyecek-İçecek işletmelerinde çözüm odaklı olmayı öğrenir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Derse giriş, Yiyecek içecek hizmetlerin sınıflandırılması. |
|
|
2 |
Mutfak hizmetleri temel yönetim fonksiyonları |
|
|
3 |
Mutfak yönetimi ; yer seçimi ve konsept mühendisliği |
|
|
4 |
Mutfak tasarımı ve mutfak türleri |
|
|
5 |
Mutfak tasarımının fiziksel özellikleri |
|
|
6 |
Sözlü Büyük mutfak ekipmanları |
|
|
7 |
Küçük mutfak ekipmanları |
|
|
8 |
Midterm |
|
|
9 |
Mutfak organizasyonu şeması |
|
|
10 |
Mutfakta hijyen ve sanitasyon |
|
|
11 |
Mutfakta iş sağlığı ve güvenliği sistemleri |
|
|
12 |
Mutfakta gıda güvenliği yönetimi ve sistemleri |
|
|
13 |
Mutfak reçete yazımı ve maliyet yöntemleri |
|
|
14 |
Menü fiyatlandırma yöntemleri |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
4 |
1 |
4 |
Derse Katılım |
1 |
2 |
2 |
Uygulama/Pratik |
15 |
2 |
30 |
Tartışma |
2 |
14 |
28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
10 |
1 |
10 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
75
|
|
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek