Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Önlisans
1 |
Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mutfak sanatları ve yönetimi konularında yeterli bilgiye sahip olmak ve kuramsal bilgileri yerinde kullanabilmek. |
2 |
Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirebilmek. |
3 |
Yiyecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, dokusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri yorumlayabilmek, değerlendirebilmek ve karar verebilmek. |
4 |
Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek. |
5 |
Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek. |
6 |
Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak. |
7 |
Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak. |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Kalite, kalite kontrol temel kavramları ve organizasyonu |
|
|
2 |
Gıdalarda proses ve kalite kontrol kriterleri |
|
|
3 |
Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları: HACCP, GMP, GHP, 5S, Kaizen |
|
|
4 |
Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları: ISO 9000, ISO 22000 Analiz ve test yöntemleri, akreditasyon ve validasyon |
|
|
5 |
Farklı gıdaların üretiminde kalite uygulamaları |
|
|
6 |
Gıda kanunu |
|
|
7 |
Gıda denetleme esasları, denetleyiciler ve meslek etiği |
|
|
8 |
Türk Gıda Kodeksi: Amaç, kapsam ve tanımlar |
|
|
9 |
Ara sınav |
|
|
10 |
Türk Gıda Kodeksi: Katkı maddeleri ve etiketleme |
|
|
11 |
Gıda üretim ve satış yerlerine ilişkin mevzuat |
|
|
12 |
Gıda üretim ve satış yerlerine ilişkin mevzuat |
|
|
13 |
Gıda üretim ve satış yerlerinde hijyen uygulamalarına ilişkin yönetmelik Türk Gıda Kodeks Yönetmeliği Farklı gıdalara ait tebliğler ve standartlar |
|
|
14 |
Gıda üretim ve satış yerlerinde hijyen uygulamalarına ilişkin yönetmelik Türk Gıda Kodeks Yönetmeliği Farklı gıdalara ait tebliğler ve standartlar |
|
|
15 |
Final sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Tartışma |
1 |
5 |
5 |
Soru-Yanıt |
1 |
8 |
8 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
15 |
15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
20 |
20 |
Okuma |
1 |
25 |
25 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
75
|
|
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |
ÖÇ 7 |
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek