Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
Kredi |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
0 |
Önlisans
1 |
Uçak içi servis ve ikramın önemi açıklanır. |
2 |
Kabinde yapılan servis şekillerini ve servis için gerekli ikram ve kırtasiye malzemelerini öğrenme |
3 |
Uçuş sınıfları arasındaki farkları ve uygun ikram çeşidini öğrenme |
4 |
İçecek ve yiyecek ikramı konusunda pratik beceriye sahip olma |
5 |
Serviste dikkat edilmesi gereken usulleri kavrama |
Yok
Hafta |
Teorik |
[OgretimYontemVeTeknikleri] |
[OnHazirlik] |
1 |
Dünden bugüne uçakta ikram |
|
|
2 |
Uçakta ikram ve önemi |
|
|
3 |
İkramın yolcu üzerindeki etkisi |
|
|
4 |
İkram planlamasındaki ana faktörler |
|
|
5 |
İkram planlamasındaki ana faktörler |
|
|
6 |
İkram öncesi galley hazırlıkları |
|
|
7 |
İkram ürünlerinin temini |
|
|
8 |
ARA SINAV |
|
|
9 |
Servis Usulleri |
|
|
10 |
Servis Usulleri |
|
|
11 |
Gally'de kullanılan malzemeler |
|
|
12 |
Ekip yemeği |
|
|
13 |
Uçaklarda ikram edilen menü seçenekleri |
|
|
14 |
Tüm konular genel tekrar |
|
|
15 |
FİNAL SINAVI |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
15 |
15 |
Final Sınavı |
1 |
20 |
20 |
Derse Katılım |
1 |
10 |
10 |
Uygulama/Pratik |
1 |
10 |
10 |
Soru-Yanıt |
1 |
10 |
10 |
Proje Hazırlama |
1 |
15 |
15 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
20 |
20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
25 |
25 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
125
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek