GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
OASC162 Turizm İşletmeciliği Ders 1 2 5.00 3.00

Önlisans



Bu dersin temel amacı, temel turizm bilgilerinin, turizm çeşitlerinin, turizm gelişimine etki eden unsurların, turizm araştırmalarında temel yaklaşımların, turizm endüstrisinin, turistik ürünü oluşturan unsurların, turizmin ekonomik, sosyal ve fiziksel boyutlarının ve Türkiye’de turizmin geleceğine yönelik eğilimlerin bir bütün olarak incelenmesi ve değerlendirilmesidir.


Öğr. Gör. Emine KESKİN


1 Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mutfak sanatları ve yönetimi konularında yeterli bilgiye sahip olmak ve kuramsal bilgileri yerinde kullanabilmek.
2 Yiyecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, dokusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri yorumlayabilmek, değerlendirebilmek ve karar verebilmek.
3 Gastronominin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek.
4 Görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde aktarabilmek.
5 Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve grup üyesi olarak sorumluluk alabilmek.
6 Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin projeleri başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek.
7 Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek.
8 Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek.
9 Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek.
10 Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak.

Birinci Öğretim


Ön koşulu olan ders yoktur.


Yok


Temel turizm bilgilerinin, turizm çeşitlerinin, turizm gelişimine etki eden unsurların, turizm araştırmalarında temel yaklaşımların, turizm endüstrisinin, turistik ürünü oluşturan unsurların, turizmin ekonomik, sosyal ve fiziksel boyutlarının ve Türkiye’de turizmin geleceğine yönelik eğilimlerin bir bütün olarak inceler ve değerlendirir.


Hafta Teorik [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Turizmde temel kavramlar
2 Turizmin Tarihsel Gelişimi
3 Turizmin diğer disiplinlerle ilişkisi
4 Turizm Çeşitleri
5 Turizmin gelişmesine etki eden faktörler
6 Destinasyon-Turistik ürün
7 Turizmde arz ve talep kavramları
8 Ara sınav
9 Turizm işletmelerinin sınıflandırılması
10 Konaklama işletmeciliği
11 Seyahat işletmeciliği- Ulaştırma işletmeciliği
12 Yiyecek içecek işletmeciliği
13 Rekreasyon işletmeciliği
14 Turizm işletmelerinde yönetim
15 Final sınavı

Prof. Dr. Atilla Akbaba, Doç. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Mehmet Emre Güler, Doç. Dr. Volkan Altıntaş TURİZM İŞLETMECİLİĞİ Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar Detay yayıncılık



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj/Bitirme Projesi


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 23 23
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 50 50
Okuma 1 50 50
Toplam İş Yükü (saat) 125

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
ÖÇ 8
ÖÇ 9
ÖÇ 10
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek