GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Kredi
OASC160 İçecek Bilimi ve Önoloji Ders 1 2 5.00 2.00

Önlisans


Türkçe


Alkollü ve alkolsüz içeceklerin üretimi, saklanması ve sunumu. İçecek tüketimi ve kültürü, yemek ve içecek uyumu ile ilgili uygulamaların öğrenilmesini amaçlar.


Öğr. GÖr. Hümeyra DEMİR


1 Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mutfak sanatları ve yönetimi konularında yeterli bilgiye sahip olmak ve kuramsal bilgileri yerinde kullanabilmek.
2 Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygulayabilmek
3 Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirebilmek
4 Yiyecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, dokusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri yorumlayabilmek, değerlendirebilmek ve karar verebilmek
5 Gastronominin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek

Birinci Öğretim


Ön Koşul Dersi Bulunmamaktadır.


Yok


Alkollü ve alkolsüz içeceklerin üretimi, saklanması ve sunumu. İçecek tüketimi ve kültürü, yemek ve içecek uyumu ile ilgili uygulamalar.


Hafta Teorik Uygulama [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Ders Hakkında Genel Bilgi , Genel Kavramlar
2 İçeceklerin Tarihi
3 Türk İçecek Kültürü ve Tüketim Alışkanlıkları
4 Çay Kültürü ve Teknolojisi
5 Kahve Kültürü ve Teknolojisi
6 Alkolsüz İçecekler
7 Biranın tarihi ve kültürü
8 Ara SInav
9 Şarap Tarihi ve Kültürü
10 Şarap Teknolojisi
11 Önoloji, Şarap ve Yemek Eşleşmesi
12 Yüksek Alkollü İçecekler
13 Kokteyller
14 Yiyeceklerle Eşleştirme ve İçeceklerin Yemeklerde Kullanılması
15 Final Sınav

Her Yönüyle Şarap - Barbara Nowak



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj Durumu Bulunmamaktadır.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Proje Sunma 9 14 126
Toplam İş Yükü (saat) 126

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek